• tam tanımı koğuşta toplu halde namaz kılan erleri tabancayla tehdit ettiği için 20 yıl hapis cezası alan teğmen. olay kayseri’de gerçekleşiyor.
    sonuçta da teğmen “dini ibadetlerin toplu halde yapılmasını engellemekten” hakkında dava açılıp, silahlı tehditten suçlu bulunarak mahkum oluyor.
    asteğmen olarak görev yaptığım zaman süresinde böyle bir teşebbüste bulunan olmamıştı. eğitim ve nöbet saatleri dışında isteyen rütbeli&rütbesiz personel garnizon mescidini kullanırdı. anlaşılan o ki erler cemaat halinde koğuşta namaz kılmak istemiş, teğmen de diğer arkadaşlarının üzerlerinde baskı olacağı düşüncesiyle engel olmuş.
    haber linki
    edört: uygulamadan anlıyoruz ki alevi askerler biraraya gelip koğuşta semah, hristiyan azınlıklar da ayin yapabilir. yoksa ibadet özgürlüğü sadece belirli bir din, hatta mezhep için değildir herhalde?
    dayanamama editi: madem öyle, ben de çalıştığım işyerinde vakti geldiğinde namaza durayım. hatta olursa mesai arkadaşlarımla. banka, noter, karakol, stadyum...
    hatta ülker fabrikası, atv binası, sabah gazetesi artık her nerede çalışıyorsam. n’apıyosun sen kardeşim diyecek amirimi de şikayet eder, canına okurum!
95 entry daha
hesabın var mı? giriş yap