aynı isimde "yumurta (film)" başlığı da var
349 entry daha
  • birkaç ay önce başlanan "yetiştirme metodu kodu" uygulaması sayesinde kabuğunun üzerinde basılı sayılardan artık nasıl üretildiği belli olabilen temel gıda.

    yumurtanın üzerindeki kodun nasıl başladığına bağlı olarak yapabileceğiniz çıkarımlar şu şekilde:

    0tr: yumurtanın organik bir şekilde üretildiğini işaret eder. tavuğa verilen yem organiktir ve tavuğa hormon uygulanmadığı belgelenmiştir. yumurtalar arasında en sağlıklı ve en pahalısıdır.

    1tr: serbest dolaşan veya gezen tavuk yumurtasıdır. organik yumurtadan sonra en iyi seçenektir. yumurtlayan tavukta gdo veya hormon bulunmadığının ise garantisi yoktur.

    2tr: kümeste yetiştirilen tavuk yumurtasıdır. yumurtlayan tavukta gdo veya hormon bulunmadığının garantisi yoktur, yine de 3 numaralı yumurtaya göre bir tık daha sağlıklıdır.

    3tr: kesinlikle uzak durmanız gereken yumurta. kafeste, en kötü şartlarda yetiştirilmiş ve çok büyük olasılıkla ilaç kullanılmış tavuklardan elde edilir.

    3 ve bütçeniz imkan veriyorsa 2 numaralı yumurtalardan lütfen uzak durmaya çalışın. bu yumurtaları tükettiğinizde hayvanların kafesler içerisinde neredeyse işkence görerek yetiştirilmesine katkıda bulunacak ve aynı zamanda kendi sağlığınızı riske atacaksınız.
445 entry daha
hesabın var mı? giriş yap