4 entry daha
  • hani 2015 yılından bir entry'in olur, atıyorum 5 ocak 2015 dolar kurubaşlığına falan yazmışsındır "5 yıl içinde dolar 5 tl olacak" diye ve paylaşırsın entry'ni biz de deriz ki; "helal olsun tahmini tutacak heralde"

    geçen senenin günlük dolar tahminleri de dolar 2 aya 4 lira olur tahminleri ile doluydu. ancak dolar 1 sene 2 ay sonra 4 lira oldu.

    ayrıca dolar tahminini sadece türkiye piyasasını takip ederek yapılmaz. dolar endeksi 100'ün üstünü görünce fed'in de faiz artırım kararları ile "ucuz dolar dönemi bitti" diyordu ekonomistler. euro/dolar paritesi 1'e yaklaşmıştı geçen sene. şu an dolar endeksi 90'ın altında dolanıyor ve euro/dolar da tekrar 1,20'lerin üstünde takılıyor. üstelik fed faizi 0'dan 1,5'a çekmiş vaziyette. iyi ihtimalle de 2020'de %3 olacak fed'in faizi. yani istidiği arttırımın yarısını da yapmış gibi duruyor. orta vadede % 5'leri görebilir tabi. ancak orta vadede doların dünyanın lider rezerv para birimi olmama ihtimali de konuşuluyor, petrolün dolarla satılmaması ihtimali de ve hatta dijital paranın dünyanın tek parası olma ihtimali de.

    21 ay sonra doların 5 lira olacağını iddia eden slogan.
5 entry daha
hesabın var mı? giriş yap