4 entry daha
  • harun tekin'in bir noktada haklı olduğu,diğer noktada o kadar da haklı olmadığı yazısı..

    heinrich ve anglachel isimli yazarları tanımamaktayım,ideolojileri hakkında bir bilgim yok ve mevzubahis yazılarını yeni gördüm..

    nazi almanyasının uçaklarından bahsetmiş heinrich ve üstün özellikli olduklarını yazmış..evet doğru!almanlar o dönemde teknolojik alanda hem müttefiklerden hem de sovyetlerden daha üstündü..
    ilk jet uçağı ve balistik füze nazi almanyasından çıkmıştır ve v2 roketler uzay çalışmaları açısından amerikalılara ve ruslara en az 10 yıl kazandırmıştır..bunu inkar etmekle daha hümanist ya da aydın olmayacağımız gibi kabul etmekle de nazi olmayız..
    bunları dile getirmek nazi sempatizanı olunduğuna dair bir işaret değildir,yani harun tekin bu noktadaki eleştirisinde o kadar da haklı değil..

    ancak anglachel isimli yazarın heinrich isimli yazar için "ss hücum führeri" şeklindeki benzetmeleri de-her ne için yapılırsa yapılsın-tepki toplamakta haklıdır,savunulacak gibi değildir..harun tekin bu noktayı eleştirmekte ise o kadar da haksız değildir..

    buna karşın teknolojisini övdü,nickini nazi lugatından seçti diye birine hemen faşist damgası vurmakla black metal dinleyen herkese "satanist" demek paralel durumlardır,bu ayrıma varmak gerekir..
    nazilerin yaptıkları tiksinçlikleri hiç bir şeyi lanetlemediğimiz kadar lanetleyelim doğru olan bu,ama sapla samanı karıştırmadan..
67 entry daha
hesabın var mı? giriş yap