• insan oğlundan önce cinler vardı. nefsi olan ve insana göre maddi olarak bir tık iyi yani bir üst boyut.
    cinler dünya üzerinde yaşarken insan oğlu evrildi. cinler bunlarla dalga geçecek seviyedeyken zamanla bu insansılar insanlaştı ve akıllandılar bile. artık cinlerin dalga geçemediği hal almaya başlayınca artık cinlerin bu evrimleşen yaratıklara saygı duyması kabullenmeleri gerekiyordu. cinler bunu istemedi. biz daha iyiyiz ki insan da neymiş dediler. cinler için insanla uğraş iyice depreşti. insan da onların uğraşmaları ile kendini iyice geliştirdi. aslında cinler kadar iyi görünmeyen ve insansıdan insana evrilen insan , cinlerin de onları aşağılaması ve uğraşmaları ile o kadar gelişti ki cinlerin bile tahmin etmediği kadar yaradana yakın bir hal aldılar. bunun için cinlerden insanı aşağılayanlar uğraşanlar şeytanlardır. cinlerin insanı kabullenenleri vs de vardır.
    bir cennet tasviri içinde yaradan ile konuşma bire bir değil konuyu anlatmak için kişiselleştirilmiştir edebi olarak. mesela hz adem ademoğullarıdır. hz havva kadınlardır. seytan cinlerden insanı beğenmeyenlerdir. cennetten kovulma cinlerin seytanların ve insanların dünya alemini yasak elma( çoğalma) yaşadıkları için belli bir süre yaşayacakları anlamındadır. cinlerin insanı çekememesi kıyamete kadar devam edecek. sonunda bu kibirlenen cinler (seytanlar) ve kandırdığı insanlar cehenneme girecek allah yolunda giden cin ve insanlar cennete girecek.
    sonuç olarak insanın yaratılması cinler için bir mücadele olmuş hem de cinlerin varlığı insanlara bir yarışma ortamı doğurmuş. şimdi bunları okuyanlar şunları diyecek. yok yaradan herşeyi biliyordu neden yaptı yok bu nasıl çelınç vs. yaradanın 100 milyar ışık yılı uzakta olduğunu düşünün( bilinen kainatın sonu) orada geçen 1 milisaniye bizde milyarlarca yıl. yani yaradan tarafından herşey olmuş bitmiş. biz olan biten 1 milisaniyeyi yavaş çekimde yaşıyoruz o kadar
hesabın var mı? giriş yap