3 entry daha
  • ekşi sözlük özellikle 2005-2015 arası, türkiye'de gündemi belirlemeye çalışanların etki gösterdiği mecra oldu.

    cumhuriyet tarihi burada övüldü, lanetlendi ve günümüzdeki politikalara malzeme yapıldı.

    şu andaki yazarlardan daha bilgili insanların bu dönemde sözlükte yazdığı doğrudur. ancak daha zeki oldukları şüphelidir.

    neticede ekşi sözlük'ün de içerisinde bulunduğu mecralarda toplanan ve fikirlerini savunan yazarlar, seksenler ve doksanlar türkiye'sinden daha anti demokratik bir ortama girişimizi ya savundular ya da buna malzeme oldular.

    şu haliyle onlar için daha zeki değil, ancak malumat furuş denebilir.

    bilgi her zaman kıymetlidir ancak bu bilgiyle yarar gösteremiyorsanız, bilginin değeri bilgiyi savunanlarca da ondan nefret edenlerce de dolaylı ya da dolaysız düşer.

    ekşi sözlükte mangalda kül bırakmayan demokrat olduğunu iddia eden bir garip tayfa, türkiye'de bilgiye olan güveni temelsiz olsa da düşürenlere yardımcı oldu.

    o yüzden troller daha kalitesiz artık. bir zamanlar bu sözlükte inanılmaz bir cahil okumuşluk örneği olarak kemalist ayetullah başlığı vardı ve doluydu.

    yeşil sözlük yazarları listesi vardı. bunlar ya çakma muhafazakar ya da asıl bağnazlığını orta yolculukla saklayan tiplerdi. böyle çok örnek var verilecek.

    zeka sadece durağan bir sıfat değildir kısaca, ne kadar işlev gösterebildiğiyle de görülür. bu yüzden bu başlığın yanlış bir tanım olduğu söylenebilir.
49 entry daha
hesabın var mı? giriş yap