8 entry daha
  • herhangi bir ustaya sahip olmayan sanat.
    halbuki, hiçkimsenin uygulamamasına çok şaşırdığım aşağıdaki taktikle penaltı kurtarma ustası olma yolunda önemli adımlar atılabilir. taktiğimizin temelinde psikoloji yatar. eğer çelik gibi sinirlere sahip değilseniz, hayrettin demirbaş gibi 17 de 17 gol yiyerek kısmetsiz duruma düşebilirsiniz.
    işte taktik:
    penaltıyı atacak adam (diyelim ki david beckham) topu noktaya diker dikmez hemen kale çizgisinde sağa doğru ilerleyip (sol da olabilir) kalenin % 75 ini bos bırakıyoruz. ve hemen akabinde en cool halimizi takılarak beckhamı artistik bi sekilde bekliyoruz. bu esnada sırayla beckham, sahadaki futbolcular, taraftarlar, futbol yazarları (özellikle turgay şeren) afallayacaktır. ne kadar afallama o kadar karizma diyoruz ve devam ediyoruz.

    kalenin %75 i boş olunca haliyle beckham da topu sizin solunuza doğru atmaya karar verecektir. beckham topa doğru hamle yapmaya başlar başlamaz, siz de var gücünüzle sola doğru koşmaya başlıyorsunuz. bu esnada beckhamın kafasında "anaa nabıyo lan bu lavuk" şeklinde bi düşünce yıldırım hızıyla geçecektir. (bu afallamayla şaşırıp tökezleyebilir ve topu taca bile atabilir). neyse; nihayetinde beckham topu kendi sağına sizin solunuza vuracaktır. bu taktiğin avantajı işte burda :

    siz zaten 1,5 saniyeden beri o tarafa koşmanın avantajıyla ve ("burası çok önemli") topun %99 ihtimalle solunuza atılacağını bilmenin güveniyle topu yakalayacaksınızdır.(hatta belki uçmanıza bile gerek kalmaz).

    bu taktiğin en büyük dezavantajı ise sergen yalçın tipindeki futbolculardır. bu arkadaşlar topa vurmadan önce fazla gerilmedikleri için; size, boş olan tarafa doğru koşmak için pek vakit kalmaz.bu yüzden bunların vuruslarında çok önce fırlamalı ve sola koşarken aynı zamanda öne doğru çıkarak açıyı kapatmak gerekir. ama yine de en düşük kurtarma yüzdeniz bu adamların vuruslarında olacaktır.

    işte bu taktikle 6-7 penaltı kurtardıktan sonra bütün futbol dünyası sizden konuşacak. cnn e, eurosport a veya beyaz show a konuk olarak çağrılacaksınız. sağ kolunuzda heidi klum lar sol kolunuzda liv tyler lar olacak.

    taa kiii......

    bazı çakal futbolcular artık penaltılarda sizin kapattığınız köşeye vuruncaya kadar.işte bu yüzden artık taktiğiniz çok bilindiği için bu çakalların vuruşlarında sola doğru koşmaya niyetleniyo imajı verip olduğunuz yerde kalmakta fayda var.aynı şekilde kalenin ortasına vuran lavuklara da dikkat etmeniz gerekecek.

    velhasılı kelam*, chessmaster 9000 le yaptığım analizlerden sonra da bu taktikle penaltı kurtarma yüzdenizi % 69.4 olarak ölçtüğümü açıklıyorum ve vatana millete hayırlı olsun diliyorum.

    ayrıca penaltı kurtarma adı altında jerzy dudek gibi birtakım şebeklerin iğrenç taktiklerine başvurmayınız, bunları yapan adamlara hiçbir baba kızını vermez.

    not: bu entryi, italya 90 da arjantinin kalesini koruyan sergio goycoechea adındaki kaleciye adıyorum.
4 entry daha
hesabın var mı? giriş yap