6 entry daha
  • yazmam gerektiğine karar verdiren şey. aklımda binbir filmden binbir replik. hepsi birbirinden daha çıkmazda insanlardan alıntı. uçurumun kenarında biten bölüm sonu gibi her şey. kendim çıkamıyorum, elini uzatana da hırlıyorum. en son annemin kalbini ufaladığımı farkettim bugün. "farkettim"... çünkü hissettim kelimesini kullanmak benim için gülünç şu anda. geçen hafta yazdığım şeye bakıyorum, bu hafta ki hissizliğimle kavrayamadığımı farkediyorum. sanki kısa devre yapmış gibiyim. halbuki kendime yüklenmemiştim bile.
    ilk zamanlar yapamadıklarıma üzüldüm, sonraları yapamadıklarıma bakarken kaçırdığım onca fırsatı farkettim. şimdiki zamandan az biraz öncesi de beni ben yapan şeyleri nasıl da kaybettim diye üzülürken buldum kendimi. ama kabullendim. öyleyse yeni bir "ben" inşası şart diye düşündüm. çok defa aynı yerden hırpalandığım için harekete geçmek için desteğe ihtiyacım vardı yine de. ailem, dostlarım yanımdaydılar. ama onlara dayanırken göstermem gereken çaba bile zaman zaman yoruyordu beni. şimdiki zamana ulaştığımda ise şunu farkettim. bunca zaman, onca desteğe rağmen hiçbir şey inşa etmemişim ben. geçen hafta nihayet dinlenmiş hissettiğimde dayanaksız bir iyileşme olduğunu biliyordumsa da bunun nedenini çözememiştim. bu hafta karanlığıyla üstüme yıkılınca her şey idrak edebildim. ama kimbilir haftaya bambaşka ruh haliyle bambaşka şeyler yazacağım belki de. işte hala çıkamıyorum işin içinden.
    hissetmiyorum. dünya yansa umurumda değil. şu an yaşadığım şartların memnuniyetini duyamıyorum. bu demek değil ki şükürsüzlük içindeyim. sadece minnet duygumu yitirdim. ben hayatta asılı kalmış bir ruhum. ipimi kopardığım an belirsizliğe düşerim, önümü göremem. ipin içinde ise nefes almak pek zor. ama bir kere bir yola girdin mi böyle oluyor.
    gitgide saçmalıyorum belki de. içimdeki şey öyle tanımsız ki... tanımlamak için yırtınacak gücüm yok belki ama kıyıya yaklaşmak için epey çabalıyorum.
    akıl bozdu mu, gönül ibresi şaştı mı gerisin geriye dönmek çok zor. yeni parça takabileceğimiz bir şey de değil bu. aptal işi benzetmeler yaparak sadece anlaşılır cümleler kurmayı deniyorum o kadar.
    işler pek bir arap saçı dostlar...
7 entry daha
hesabın var mı? giriş yap