2 entry daha
  • samsung'un şu anki stok yazılımıyla, web browsing gibi günlük kullanım senaryolarında performans potansiyelini yansıtamayan yonga seti.

    video encoding veya oyun gibi sürekli yük binen senaryolarda yüksek performans sunabilse de, yükün değişken olduğu normal senaryolarda, snapdragon 845'in gerisinde kalabiliyor. bunun ana nedeni, mongoose m3 çekirdeklerinin yüksek saat hızına ulaşmasında yaşanan gecikmeler.

    ayrıca, mongoose m3'ün çok yüksek performanslı bir çekirdek olması ve mevcut stok yazılımda gereksiz yere yüksek saat hızına çıkabilmesi nedeniyle, batarya süresi de sd 845'li s9'un gerisinde kalabiliyormuş.

    anandtech galaxy s9 incelemesinde bu konulara değinmişti. şu linkte de, custom kernel deneyerek elde ettikleri yeni sonuçları paylaşmışlar:

    https://www.anandtech.com/…os-9810-galaxy-s9-part-1

    yaptıkları ayarlama, geekbench 4 skoruna bile yansımış. multi core testinde a11 bionic'e denk puan almışlar. (zaten stok kernel'de, multi core puanı, single core puanına oranla yeterince iyi çıkmıyordu. bu artış şaşırtıcı olmadı.)

    tabii telefonun stok haliyle de, günlük kullanımda hissedilen bir etkiden bahsetmek zor olsa da*, bu durumu akılda bulundurmakta fayda var.

    samsung, güncellemelerle bu konuya el atacaktır.

    ------

    bu arada, şu anki stok kernel'le, exynos 9810'un mongoose m3 çekirdeklerinin, thread yüküne göre saat hızlarını da yazmışlar:

    - single core m3 at 2704 mhz
    - dual core m3 at 2314 mhz
    - quad core m3 at 1794 mhz

    sd 845'te, bu saat hızı düşüşleri muhtemelen daha düşük oranda gerçekleşiyordur.

    ancak yine de, mongoose m3'lerin yüksek potansiyeli, bağımsız ai işlemcilerinin olması ve tek-çift çekirdek performansının hala önemli olması nedeniyle, exynos 9810, cpu performansı açısından bariz biçimde üstün bir yonga setidir diyebiliriz.

    -----

    * sorunun düşük güç modunu etkilemediğini varsayıyorum. etkiliyorsa, o modda fark hissedilir.
hesabın var mı? giriş yap