3 entry daha
  • bugüne özel değil, "yeni türkiye'ye" özel rezalettir.

    öncelikle yazarın kardeşi için üzüldüğüm belirtmek isterim. maalesef herkesin kendine özel dertleri var. senin için bu durum zor olabilir fakat herkes kendi derdini en büyük dert gördüğü için, seninde diğer insan güruhundan bir farkın kalmıyor kardeş.

    hiç bir zaman devlet memurluğu düşünmedim, hiç bir zaman kolay para peşinde koşmadım, koşamadım ve hiç bir zaman bir akrabamdan medet ummadım. bir "insanoğlu"na minnet etmektense kendi bokumda boğulurum daha iyi. bunu en yakın akrabalarımı da dahil ederek söylüyorum.

    ve bunları çok değerli müdürlerimin "ricası" üzerine bu saate (03:38) kadar çalıştığım iş yerimden yazıyorum. kendileri bu işin çok önemli olduğunu belirtip ricalarını güler yüzle sunduktan sonra mesai saati bitiminden takribi 5-10 dk önce şirketin tahsis ettiği özel araçlarına binerek evlerine gittiler. bugün cumartesi hatırlatayım.

    maalesef özel sektör böyledir. görece iyi bir firmada iyi bir pozisyonum var. çoğu insanın ne yazık ki muzdarip olduğu bir çok sıkıntı bizim firmamızda görülmez. ama yine de böyle "rica"lar çok sıklıkla olur.

    herkes bilmem kimin kaynının ne torpillerle nerelere geldiğini düşünüp ağlasın o zaman. sen yeni düzen kurulurken neredeydin kardeş onu söyle bana? ben çok savundum, hala savunmaya çalışıyorum haklarımı, haklarınızı! tekmede yedim patrondan, bana darıldılar da, kızdılar da. sen kendine inandıktan sonra her şeyin üstesinden gelirsin merak etme, kendine güven.

    ama işte bir şeyin üstünden gelemiyoruz. sen ve senin gibilerin kendilerine inanmaktansa, kendinden vasıfsız adamların pozisyonlarını ve durumlarını kıskanmalarının, onların hayatlarına ve rahatlıklarına özenmelerinin, bunun için kendi haysiyetlerinden ödün vermelerinin, kendi haklarından vazgeçmelerinin üstesinden gelemiyoruz. sen kendi haklarını savunmadıkça bu herkesi etkiliyor kardeş. sen düşük maaşı kabul ettikçe, beni özellikle transfer etmek isteyen adam bile benimle maaş pazarlığına oturuyor. piyasanın" geneline" bakıyor "bu yıl size zam yapmasak mı?" diyor.

    benim maaşım dolar kuru baz alındığında 2012 yılında aldığım maaştan az ise bu senin suçun kardeş. lütfen bir an önce aklınızı başınıza devşirin.
21 entry daha
hesabın var mı? giriş yap