• abd borsalarinda donen, 20-50 milyar dolar hacminde oldugu dusunulen borsa islemleri dolandiriciligin aciklandigi belgesel.. tek bombasi, suclunun yanlis aciklandigi belgesel.. aglayan amerikan comarlarinin fakir edebiyatiyla finali de yapiyorlar..

    http://www.imdb.com/title/tt7215388/

    mevzu kabaca soyle.. abd de bazi yatirim bankalari, cinde sectikleri kucuk ve orta olcekli sirketleri, varolan degersiz amerikan sirketleri ile ortak olarak gosterip (yani legal olarak 1 abd ve 1 cin sirketinin merge olmasi seklinde) bu cin sirketlerini abd borsasi ve wall street e sokup, sisirme ve kolpayla super kar ettirip, sonra iflas aciklatiyorlar..

    belgeselin tamami boyunca suclanan ve kotulenen cin ve cin hukumeti oluyor.. niye amk gerizekali misiniz? bu isleri bilen borsa simsarlari, tezgahin basinda duran adamlar.. herfler dandik cinli sirketleri elleriyle secip, halka arz edip, gercekte 5 para etmeyecek hisseyi 1 dolara alip, 10-20 dolara kadar cikartiyorlar.. sonra hisseler dibi gorup, abd deki mal yatirimcilar para kaybedince, ama iste cin cok orospucocugu... niye ki lan? abd li kodamanlar, cinlileri alet edip abd lileri zikiyor bildigin.. kanun bazinda cindeki dandik sirketlerde, buna on ayak olan abd li kolpacilar da, paraya para demiyorlar..

    bi de en bombasi, adamlar alibaba ya bile bok atiyor belgeselin sonunda.. asdadada kusura bakma da, alibaba nin da cok skindeydi..

    su belgeselde, tek suclamayacagim taraf sanirim cin tarafi.. herifler sistemin bug ini bulmus, demisler ki, abi gel boyle bi ise girelim, yakalansaniz bile cindesiniz, size kimse birsey yapamaz.. bunu dunyanin neresinde olursa olsun, kime sorsan der ki, tamam hacim girelim..

    belgesel onemli mevzulardan bahsediyor ama sebep sonuc iliskisi, sucladiklari taraflar, zerre objektif degil.. senin ulkenin adami, senin vatandasini zkmis, sen hala cin e bok atmaya calisiyorsun.. cin ne yapsin lan.. guler gecer...
1 entry daha
hesabın var mı? giriş yap