• ankara'da akay caddesinde bulunan ufak sanat merkezi. necdet ersan sahnesini içerir.

    geçenlerde tiyatro festivali kapsamında gittim ve salonu hiç beğenmedim. bodrumda, basık bir salon, sinema koltuğu gibi değil sandalyeler var ve birbirine bağlı olmadıkları için numaralı bilet alanlar sıkıntı yaşadılar zira başkaları keyfi sağa sola taşımışlar sandalyeleri. arkalara doğru hafif yükselti konur ya öndekinin kafasını izlemeyin diye, o yükseltiler çok azdı ve sandalyeleri özel (çapraz gibi) şekilde sıralamadıkları için oyun sırasınca öndeki adamın kafasını izledim.

    ses/ışık kontrolünün yapıldığı oda hemen arka iki sıranın yanında ve salon kapkaranlık ve sadece sahnede ışık olması gerekirken parıl parıl parlıyordu. oyun esnasında içerideki görevlilerden birinin iki kez telefonu çaldı ve adam bana mısın demeden rahat rahat telefonuyla konuştu. hoş bir deneyim yaşamadım yani kısaca.

    festival kapsamındaki oyun/oyunlar dışında kendi oyunları da var 2-3 tane, hepsini de yazıp yöneten kişi evren ersan.

    resmi facebook sayfası

    edit: aşağıdaki entry sahipleri yaşadığım olumsuz durumun festival sorumluları nedeniyle olduğunu, bu yüzden sanat merkezi yetkililerini suçlamanın haksız olduğunu ve bu tarz yerleri desteklemek gerektiğini belirtmişler. bu ifadelerde doğruluk payı olabilir, lütfen burada bir oyuna gitmeyi planlıyorsanız benim entry'm nedeniyle gitmemezlik etmeyin. ben bir sefer gittim ve yaşadığım durumu da bilgilendirme amaçlı burada paylaştım, siz gittiğinizde inanılmaz mutlu bir deneyim de yaşayabilirsiniz. ancak ses-ışık ile alakalı paragraf haricinde yazdıklarım direkt olarak sanat merkezinin fiziksel yeterlilikleriyle alakalı ve bunlar oyundan oyuna/festivalden festivale değişmeyecektir...
9 entry daha
hesabın var mı? giriş yap