3 entry daha
  • gerçekleşmeyecektir.
    gerçekleşmesi mümkün değildir ve ekonomiyle hiçbir ilgisi de yoktur. savaşlar artık silahlarla yapılmıyor bebeğim. hiç "uhh sıvış çıkıcık birbirlirini giriciklir" fantezileri kurmayın. böyle bir savaş gerçekleşmeyecek, zira buna kimsenin götü yemez. ekonomisiyle ve teknolojisiyle övünen amerika girmez başta. gücünü askeri ve ekonomiye dayanan korku politikasından alıyor. düşük yoğunluklu çatışmalar hariç, amerika'nın bir boku yok. daha 300 yıllık bir haraç devleti onlar. karşılarında özellikle istihbarat alanın efsaneler efsanesi sovyet rusya ve çin var. anca gemi yollar, amiral battı oynayıp birkaç taktik küçük operasyon yaparlar. birbirlerine kabul edilebilir zayiat verip çekilirler, win-win durumu yaşanır yine.

    zira amerika biliyor ki, ruslar askeri açıdan kendilerinden daha güçlü ve istedikleri kadar üstünlük kurduklarının gövde gösterilerini, filmlerini, belgesellerini yapsalar da rusların istihbarat yeteneklerine ve kapsamlarına karşı asla üstünlük sağlayamazlar. rusların orduya bile ihtiyacı yok büyük savaşlarda, çünkü güçleri acanlarına, amaçlarına yadsınamaz ve müthiş bir disiplinle yetiştirdikleri vatansever insan gücüne dayanır. amerikalıların mevzileri daha çoktur evet, 2. dünya savaşı sonrasında ellerindeki kartları müthiş oynayıp dünyadaki her insanı amerika'da yaşama isteğiyle donattılar. alman bilim adamlarına ve teknolojilerine sahipler. ama biliyorlar ki yetmez, kullanamadıktan sonra gücün ve fazlalığın hiçbir önemi yoktur.

    amerikalılar sert görülseler de kırılgan ve rahatlarına düşkündürler halk olarak. ama ruslar halklarını hep vahşi, tiken üstünde ve her daim savaşa hazır olmaları için sıkıştırmıştır. eknomi hep sıkıntıdadır halk üzerinde, vatanseverlik had safhadadır, yılmaz ve acımasızdırlar. goebbels bile ne kadar nefret etse de, rusların dayanıklılığını ve azmini her zaman ürkütücü bulduğunu söylemiştir.

    putin geri adım atacak bir adam değil, zira halkının kontrolü her daim elide. ama trump gibi amerikan başkanları hep seçim, halkın güvenii saygısı gibi şeylerle baş etmek zorunda olduğundan eli kolu bir anlamda bağlıdır. o kadar rahat bırakırsan insanları, sonuçları böyle olur ulusal çapta. trump seçildiğinde 100 milyon seçmen oy kullanmadı. bizim toplam nüfusumuzdan daha fazla bir rakam bu. 100 milyon hiçbir şeyi siklemeyen, raad vatandaş varken ülkende, bu işlere kolay kolay bulaşmaz, açık bir savaşa asla giremezsin.

    yani, hiç hayal kurmayınız genşler. mürettebatı gezmeye çıkarmaktan ileri gitmez bunlar. birkaç bombiş atıp, müttefik olup, suriye'den daha başka varlıklar çalıp, baskılarını artırıp evlerine dönerler.
1 entry daha
hesabın var mı? giriş yap