8 entry daha
  • hakkında yanlış anlaşılmalar bulunan işletim sistemi. 0.4.8 yayınlandı yayınlanacak...

    - çekirdeği windows server 2003 sp2 uyumludur. bu sıralarda uyumluluk modu benzeri bir mekanizmayla vista ve üzerini gerektiren uygulamalara destek çalışmaları sürmektedir. (vista ve yukarısına uyumlu bir çekirdeğe çoook var)
    - windows 95 falan klonu değildir. basbayağı nt çekirdeğinin, sürücülerinin... yeniden yazımıdır. hem de tersine mühendislikle. açık kaynakla. dll'lerin çoğu wine'den gelir. bunun dışında 3. parti kodları sık kullanır. yasadışı kod kullanılmaz. (ms'nin kaynak kodlarını açtığı sürücüler yavaş yavaş hizmete giriyor)
    - yavaş gelişen bir projedir, çünkü dediğimiz gibi adamlar çok zor bir iş yapıyorlar. tersine mühendislik, belgelendirme, msdn *, api'leri tek tek takip etme... bir makine var ve girdi-çıktılara bakarak içindeki çarkları yeniden yapıyorsunuz. olay bu.
    - 0.4'ün yayınlanmasından sonra proje gözle görünür bir şekilde hızlandı. kasım 2017'de svn'den github'a geçtiler ve yama yollayan yollayana. artık katkıda bulunmak çok kolay.
    - usb'den yüklenmiyor bu diyenler olmuş. müjdeyi verelim: usb bileşenleri komple yenilendi ve sisteme eklenmeyi bekliyor. cd'den yükleyin bu zamana kadar.
    ancak dediğimiz gibi, bu proje yavaş. nt'den anlayıp da ms'de çalışan insan azdır. çoğu geliştirici reactos'ta çalışırken nt öğrenir. 20-30 kişiyle bu proje yürüyor. yakın gelecekte daha da hızlanacak.
    - reactos'un hala büyük eksikleri var. zaten alpha'da. birçok özellik yok veya bitmedi. çok fazla hata var. bilgisayarda büyük sorunlar yaşatır, bilginiz azsa sanal makinede denemeniz en iyisi. açıklar zamanla kapatılacak. ama açık kaynak projelerin sorunlarından biri yavaşlık. napalım...
    - forumlara üye olunca jira hesabınız açılır. buradan hata bildirimi yapabilirsiniz. wiki'de işinize yarayacak bilgiler vardır.

    not: reactos'un sıkı takipçisiyim.
80 entry daha
hesabın var mı? giriş yap