5 entry daha
  • tüm spor takımlarının hayatını ders olarak okutması gereken bir oyuncudan bahsetmek istiyorum.

    önce nba g league den bahsetmek lazım. bu bir ikinci lig değil, paf takıma daha yakın. sezon 6 ay sürüyor. 6 aylık maaş 19500 veya 26000 dolar olarak 2 farklı seçenekte veriliyor. bu 6 aylık toplam maaş yanlış anlaşılmasın. dolayısıyla oldukça kısıtlı bir ücret. bu ligin oluşturulma amacı nba' de oynama seviyesinde olmayan gençleri birbirine kırdırıp sahaya ve ortama alıştırmak, alışanlar zaten nba' den kontrat alıyor, ya da basketbolu bırakıyor.

    andre ingram 32 yaşında, 10 yıl önce american university' nin fizik bölümü' nü bitirmiş. okuduğu 4 yıl boyunca da kendi mütevazı üniversite takımının sayı lideriymiş ama draft edilememiş ve utah flash e giderek o zaman adı d-league olan g-league'e adım atmış. 10 yıldır nba g-league de oynuyor. tam 384 maça çıkmış 10 yılda. o ligde en çok maç oynayan 2.adam, en skorer 5.adam tarihteki. aynı ligde tüm zamanların %48 oran ve 713 isabetle en çok üç sayı atan oyuncusu. çok başarılı mı tartışılır zira uzun süre geçirmesinin ona getirebileceği istatistikler bunlar. çünkü dediğim gibi bu bir geçiş ligi, insanlar çok vakit geçirmiyor, ama hikayenin çekiciliği burada gizli.

    andre ingram' ın saçlarına ak düşmüş durumda. kaç sene daha oynayabileceği belli değil. evli ve iki çocuğu var. 10 yıldır karısına önümüzdeki sene kontrat alacağım diyor. 10 yıl. her sene "bu sene o sene olabilir" diyor ve antremana çıkıyor. geçen ay southbay lakers antremanının çıkışında magic johnson ve menajer rob pelinka' yı kapıda görene kadar.

    sporcu psikolojisi zayıf ve pohpohlanmaya muhtaçtır, özellikle zor bir dönemden geçiliyorsa. nba yıldızlarının hepsi antreman yaptırmanın yanında görevi kendini iyi hissettirmek ve motive etmek olan adamlara her sene milyonlarca dolar harcar. ama yıllık 20 bin dolar kazanıyorsanız, çocuklarınızın size sarılmasından öte bir motivasyon beklemeniz amerika standartlarında pek mümkün değil. o bahsedilen "inner strength" sizin arayıp bulmanız gereken biryerlerde.

    andre ingram nba' de ne kadar kalıcı olabilir bilmiyorum ama bu peri masalının bir mvp ödülüyle sonuçlanacağını beklemek tabii ki fazla olur. birçoğunuz bu yazının fazla romantizm içeren unutulacak bir basketbolcu güzellemesi olacağını düşünüyordur muhtemelen. belki de öyle.

    ama ben size peri masalı anlatacağım değil, hayatı ders olarak okutulması gereken bir basketbolcudan bahsedeceğim dedim. kendini adama, vazgeçmeme, karşılık beklemeden çalışma adına verdiği ilham pek çok nba yıldızının hayatından çok daha kıymetlidir bence.

    ha bu arada, ilk nba maçında en büyük 2 şampiyonluk adayından biri olan houston rockets' a karşı 29 dakika sahada kaldı, 4/5 üç sayı 2/3 iki sayı 3/3 serbest atış 3 ribaund 1 asist 3 blok 1 top çalma ve sadece 1 top kaybı yaparak 19 sayı attı.

    bugün bitse bile bir peri masalından bahsetmiyor muyuz?
21 entry daha
hesabın var mı? giriş yap