• lgs, oks, teog derken, hooop işte huzurlarınızda "merkezi sınav"..

    hemen bakıyoruz;

    "resmî ve özel ortaokullar, imam hatip ortaokulları ve geçici eğitim merkezlerinin (gem) 8’inci sınıflarında öğrenim gören öğrencilerin fen liseleri, sosyal bilimler liseleri, proje uygulayan eğitim kurumları ile mesleki ve teknik anadolu liselerinin anadolu teknik programlarına öğrenci yerleştirilmesi amacıyla bakanlıkça yapılan merkezî sınav"

    diyor buna meb.

    öncelikle, bu sınava girmek zorunlu değil. giren öğrenciler, sınavdan alacakları puan ile bakanlığın tespit ettiği okullara başvurabilecek. sınava girmeyen, yahut da sınav puanı ile istediği okullara yerleşemeyen öğrenciler de adrese dayalı kayıt sistemi ile diğer okullara girebilecekler. tasarlanan sistem bu şekilde.

    ve ülke dolarla, euroyla, ekonomik krizle falan uğraşırken de bugün sessiz sedasız 2018 merkezi sınav uygulama takvimini ve "proje uygulayan ortaöğretim kurumları" listesini yayınladılar. kimsenin umurunda değil gibi ama ben aşağıya merkezi sınavla öğrenci alan ortaöğretim kurumlarının listesi için link koyuyorum. üşenip bakmayacaklar için de özet geçeyim;

    komple imam hatip..

    işte o liste;

    http://www.meb.gov.tr/…uru_ve_uygulama_kilavuzu.pdf

    kendi kişisel fikrimi de belirteyim, iktidarın eğitim politikalarında bütün ağırlık imam hatiplere veriliyor. fakat rejimin ve iktidarın gelecek garantisi olarak görülen bu okullar, beklenilen seviyeye bir türlü gelemedi. sandılar ki muhafazakar kesimin başarılı çocukları bu okullara yığılacaklar, buralardan da üstün başarı ile mezun olup odtü, boğaziçi, recep tayyip erdoğan üniversitesi (şaka lan şaka) vb gibi köklü eğitim kurumlarının sıralarını dolduracaklar. gelgelelim öyle olmadı. halkımız her ne kadar muhafazakarmış gibi davransa da iş okul tercihi yapmaya gelince bildiğinden şaşmadı ve başarılı öğrencilerini yine fen liseleri, sosyal bilimler liseleri ve anadolu liseleri gibi düşük yüzdelik dilimden öğrenci alan kurumlara yönlendirdi. şu an yayınlanan kılavuz ve kontenjan listesi de gösteriyor ki, akp iktidarı imam hatiplerin tercih edilebilirliğini arttırmak adına alabileceği en üst seviye tedbiri almış durumda. anladığım kadarıyla imam hatipleri sınavla girilen okullar haline dönüştürüp, belli bir başarısı bulunan öğrenciler için daha cazip kılmaya çalışıyorlar. atıyorum, fen lisesine giremeyen, ancak %10'luk dilim içerisinde bulunan öğrenciler için, mahallesindeki liseye gitmektense yüksek puanlı imam hatip alternatifi yaratmak istiyorlar. sınavda performans gösteremeyen yahut da sınava girmeyecek olan öğrenciler için de şehir merkezlerinde aniden bitiveren imam hatipler seçenek olacak. durum bu.

    zaten artık bu tedbirler de fayda etmezse yapacakları şey ülkedeki bütün okulları imam hatip haline getirmek olur ki, onu da günün birinde bekliyorum bak. ne ki yani, her şey bir bakan değişikliğine bakar.
1 entry daha
hesabın var mı? giriş yap