8 entry daha
  • bilmemiz gereken iki şey var. birincisi bir otomobilin nominal değeri. yani kaç liraya aldık, ne kadar ödedik. bu değer, sadece basit bir sayıdır. bir de reel değeri var. esas değeri budur. burada da, aracın gerçek değerini görebiliriz.

    aptala anlatır gibi anlatıyorum;

    örneğin, 2004 model bir opel astra aldık. 30.000 lira ödedik.

    aradan 4 sene geçti. enflasyon reelde yüzde 10 artmış olsun(çok daha yüksek,ç normalde, hesap kolay olsun diye yazdım.) bu demektir ki, bizim 4 sene önceki 30.000 liramızın, bugünkü değeri 43.923 liradır.

    şimdi biz, satın aldığımız astra otomobili elimizden çıkartmak isterken, piyasaya baktık. 35.000 lira olmuş.

    bu noktada, anadolu çomarı isek, “ohh, hem bindim, hem kar ettim, yaşasın reyiz” tepkisi veriyoruz.

    ama olay o değil.

    aslında aracımızın değeri düştü. 43.923-35.000=8.923 lira zarardayız. bunu da kullanım maliyeti sayabiliriz.

    ama tam doğru oldu mu? olmadı. neden? çünkü sadece basit enflasyona bakarak değerlendirme yapamayız. sıfır araçlara gelen ek vergiler, yeni vergi sistemi ile artan ötv, enflasyona yansımamış kur farkından ötürü yükselen fiyatları da hesaba katmamız gerekli. çünkü en nihayetinde, sattığımız araç yerine, yeni bir araç alacağız. yani marketin içerisindeyiz. market koşullarını değerlendirmeliyiz. böyle bakınca, zararımız çok daha büyük.

    ama şimdi düşünürseniz, “ignorance is a bliss” lafını daha iyi anlayabilirsiniz. yani 5.000 kazandım diye düşünseydiniz, çok daha mutlu bir insan olacaktınız. hiç bu hesaplara girmeyecektiniz.

    o da ayrı bir tartışma konusu.

    başlıktan çok uzaklaşarak yazdım. evet, hayvan gibi zam gelecek. çok muhtemelen, satışlar durma noktasına gelir. piyasa 200.000 liraya golf almaz.

    hayırlısı.
10 entry daha
hesabın var mı? giriş yap