10 entry daha
  • henüz doğru tarife ulaşmamış erkektir. şimdi vereceğim tarifi harfi harfine yaparsanız şahane bir şekilde kahve yapmayı öğrenmiş olursunuz..
    önce püf noktaları. kahve yapılacak su soğuk olmalı, yoksa köpük oluşmuyor. ikincisi kahveyi tek seferde ya iki kişilik ya da üç kişilik yapın. daha az veya daha çok ölçülerde güzel olmuyor. şimdi geçelim tarife. 2 kişilik kahve yapıyoruz bu arada.
    1. dar ağızlı bir cezveye 3 tatlı kaşığı kahve 3 kesme şeker ya da 1.5 tatlı kaşığı toz şeker koyup karıştırıyoruz. 2.üzerine 2 fincan soğuk su koyuyoruz.
    3. en küçük ocakta, en kısık ateş üzerine cezvemizi koyup şöyle bir karıştırıp bırakıyoruz..
    4. hiç başından ayrılmıyoruz.
    5.kahve köpürmeye başlıyor, köpürüyor ama taşmıyor.. burada ocağın altını kapatıyoruz. bi daha açmıyoruz. zaten yavaş ateşte iyice pişti. fokurdatmaya gerek yok.
    6. tatlı kaşığıyla köpüğü fincanlara koyduk. daha sonra bi kere daha cezvedeki kahveyi karıştırıyoruz.. açık renkli bir köpük oluştu. onu da fincanlardaki köpüklere yine yavaşça tatlı kaşığıyla ekliyoruz. iki renkli köpük elde ediyoruz böylece.
    7. işte burası önemli. köpüğü bozmadan kalan kahveyi fincana boşaltacağız. kahveyi fincanın iç duvarına yavaşça akıtıyoruz. köpüğü bozmadan.
    8. tabii ki döktüğümüz yerde biraz kellik oluştu.. onu da tatlı kaşığıyla düzeltiyoruz. iki renkli köpüklü kahvemiz hazır. afiyet olsun.
10 entry daha
hesabın var mı? giriş yap