• birden "müslümanlar ölüyor bakın." tipi duyarlar yaptıklarını görüyorum. sanki daha önceden esad'ın öldürdükleri müslüman değilmiş gibi. sanki daha önceden yapılan bombalamalarla müslüman çocuklar ölmemiş gibi. ülkede iç savaş çıkmamış gibi.

    bir devlet kendisine muhalefet edenlerle tabii ki mücadele edecektir. buna eyvallah. ama sen askerini, polisini gönderip silahlı "teröristleri" ayıklamak yerine şehri bombalarsan olacağı budur. biz mesela tutup illeri, ilçeleri bombalıyor muyuz?

    bir de şu argüman var: "e kimyasal saldırı olmadı ki. yalan bunlar. provokasyon." belki de öyledir. mesele senin ülkene atılacak bu tür bir iftiranın makul bulunup bulunulmaması, senin buna zemin sağlayıp sağlamadığın meselesidir. şimdi mesela iran "abd zenci mahallelerine kimyasal silahla müdahale etti." diyebilir mi? diyemez. o zaman sen bu provokasyona zemin hazırlamayacaksın. sen ülkende kontrolü elinde bulunduramazsan yabancı devletler gelir, bir yere bomba atar/ajanlarıyla attırır ve "esad yaptı." der.
hesabın var mı? giriş yap