• (bkz: üst edit) 1.75 boy - 80 kg - 10% yağ oranı çok iddialı, büyük emek ve özveri isteyen bir hedef. önce bunu belirteyim..gömleğin kazağın altından pek iri durmaz ama, o gömleğin altında yatan kaptan amerika'yı görenin ağzı açık kalır.

    1.75 boy için 73-75 kg. bile 10-12% yağ oranında oldukça hacimli ve estetik bir vücuttur. kısa boylu arkadaşların, yağ oranı sabit tutulduğunda, 75-80 kg arasındaki farkın kas kütlesinden kaynaklandığını, ve bunun en az 2 yıllık disiplin, emek, özveri olduğunu bilmelerinde fayda var.

    * * *

    mr. olympia'ların alayı 1.75-1.80 arasıdır.

    1.90 boyundaki erkek ise, uzun kemik yapısı nedeniyle, sadece hatlarını belirginleştirmek içün 100 kg. üzerine çıkmalı ve çok daha fazla efor sarf etmeli.

    1.75 boyunca bir erkek, 80 kg. - 10% (gerçek 10%) ile hacimli ve define bir vücuda sahip olabilir rahatlıkla. kompakt bir vücut bb için daha elverişli. kısa olmanın böyle bir avantajı var.

    tabii ki kısa erkeklerin hacim sevdasından vazgeçip define bir vücuda sahip olmayı hedeflemesi, estetik açıdan daha mantıklı. geniş omuz ve kanatları vurgulayan ince bir bel, çok kalın olmayan ama quadriceps bölgesi define bacaklar, kocaman bir omuz başı, yine ince ama define, vasküler triceps-biceps ve forearm bölgesi, üzerinde ince bir yağ tabakası bulunan karın bölgesi vs... 1.75 boyundaki bir erkek, 73-75 kg. 10-12% yağ oranı ileböyle bir forma ulaşabilir.

    bence bu form, 90 kg. 15+% yağ oranı ile kütük gibi duran bir vücuttan çok daha estetik duracak, aynı zamanda hantal değil, atletik olacaktır.
65 entry daha
hesabın var mı? giriş yap