2 entry daha
  • hiçbir derde derman olmayan bir kripto algoritmasıdır, kırılamayacağının bal gibi ortada olmasının sebebi kullanışlılığının sıfıra yakın olmasıdır.

    mükemmel deli güvenli bir hattınız var. bu hat üzerinden anahtarınızı gönderiyorsunuz. bir adet de güvenli olmadığını düşündüğünüz hattınız var, buradan da şifremetininizi gönderiyorsunuz. karşı taraf alıyor bu ikisini ve düzmetini elde ediyor.

    gereksinimlerden bir tanesi şifremetin ve anahtarın aynı boyutta olması. yani bir paragraf metin gönderecekseniz, bir paragraf da anahtar gönderiyorsunuz. ve şifremetinin güvenliği de sizi pek ilgilendirmiyor, zira şifremetin tek başına hiç bir şeye derman olmuyor. o zaman, her şey anahtarı karşı tarafa kesinkes güvenli gönderebilmeniz de bitiyor, zira şifremetinin her halükarda ele geçtiğini bile varsayabilirsiniz.

    eh o zaman, bre gafiller, madem üzerinden anahtarı gönderiyor olduğunuz bal gibi güvenli hattınız var, ve karşı tarafa da düzmetinle aynı boyutta bir anahtar gönderiyorsunuz, o zaman ne diye güvenli hattan düzmetinin kendisini göndermiyorsunuz?
10 entry daha
hesabın var mı? giriş yap