• 10 nisan 2018 tarihinde eski eşinin evinde ölü bulunan ingilizce öğretmeni imren kandemir'dir.
    imren bahçelievler şehit erhan bulut ortaokulunda ingilizce öğretmeniydi. daha 27 yaşındaydı. ayrıca pamukkale üniversitesi ingiliz dili ve edebiyatı bölümünde yüksek lisans yapıyordu. hayat dolu, enerjik ve özgürlükçü bir kadındı. bir evlilik yapmış, ama kısa zaman sonra ayrılmıştı. ayrılıktan sonra lisans üstü eğitimine daha sıkıca sarılmıştı. daha geçen gün tez önerisini vermişti ve önerisi kabul edilmişti. 18 nisan 2018 tarihinde akdeniz üniversitesinde düzenlenecek idea konferansında bildiri sunacaktı. fakat bu planların hiçbirisinin artık gerçekleşme ihtimali yok. çünkü eski eşinin evinde ölü bulundu. göğsünden iki kurşun yarasıyla. tabanca o kadar yakından ateşlenmiş ki vücudunda yanıklar oluşmuş.
    silah kime mi ait? polis olan eski eşine. şuan şüpheli konumunda olan eski eşi tartıştıklarını ve evi terk ettiğini daha sonra imren'in intihar ettiği yönünde ifade veriyor. bir kadın eline silahı alıp kalbine ateş ederek intihar ediyor. hayata dair bir sürü planı olan güçlü kadın imren.

    olayı daha da vahim bir hale sokan şey ise bir hafta geçmesine rağmen henüz hiçbir platformda bu konuya yer verilmemesi. imren ile alakalı yerel gazeteler dahil hiç bir haber yok. memlekette idealleri olan gencecik bir kadın yitip gidiyor ve bu haber değeri bile görmüyor. kadın olmak bu kadar zor bu memlekette. hele hele özgür bir kadın olmaya çalışmak. hakkını savunmaya yeltenen bir kadın olmak.
8 entry daha
hesabın var mı? giriş yap