282 entry daha
  • kısa bir munih ziyareti için bir kaç tavsiyede bulunacağım.

    1) marienplatz: şehir merkezi. şehirin göbeği burası. buraya geldiyseniz her yere ulaşırsınız.

    2) hofbraeuhaus (tarihi bira evi): burası süper bir yer, marienplatz'a da cok yakın, geleneksel danslar, muzikler eşliğinde bira. hiç tanımadığın insanlarla sarılıp dans edip bira içebilirsiniz. yemek de var. özellikle menu linkini de vereceğim, bi tane domuz etli yemek var, bira ile sahane gidiyor. "a whole roasted knuckle of pork served with homemade natural gravy and a potato dumpling"
    hediyelik dukkanı da var, original bira bardaklarından alabilirsiniz.

    3) dachau concentration camp (dachau toplama kampı)
    burası munich e biraz uzak 45 dk uzaklıkda. ilk açılan ve en son kapanan toplama kamplarında biri.eğer hiç toplama kampı görmedi iseniz, ben çok etkilendim bilesiniz. özelikle krematoryum, gaz odaları kısmı bozulmadan kalmış nadir bir kamp. diğer kamplarda genellikle bombalanmış/ imha edilmiş. burası kampın uzak ucunda, giderseniz gezmeden çıkmayın.

    4) englischer garten
    burası devasa bir park, içinde zaman zaman atraksiyonlar oluyor. dal taşak yüzen abilere ablalara denk gelebilirsiniz. ben dayanamayıp boxerımla girmiştim akan suya.

    5) deutsches museum (bilim müzesi)
    devasa bir bilim muzesi, insel nehrinin üstüne kurulmus, adamların muhendislikte 1800 lerde bile ne kadar iyi olduklarını görmek için gidilir. (chrome uyardı: insel almancada ada anlamina geliyor, müze isar nehrinin üstündeki adada oldugu icin museumsinsel olarak geciyor.)

    6) bmw museum: birincisi, muzenin tam karşısında bmw welt diye yeni modellerin satış bölümü var devasa bir bina, muze ile burayı karıştımayın, orası muze değil!.
317 entry daha
hesabın var mı? giriş yap