10 entry daha
  • noldu lan pilotlar fazla maas aliyorcular, nerdesiniz?

    baslikta yazilanlara karisik girisiyorum:

    - neden surekli abd'de oluyor bu olaylar demis birisi, cok basit cunku inanilmaz gelismis bir havacilik agi var, dunyanin en buyuk filolarina sahip sirketler halen abd'de (sadece southwest'in 683 tane ucagi var, thy nin 2 katindan fazla + bu sirket low-cost varin siz dusunun)

    - ucagin camlarina cozum bulunsun vb denilmis; cam ile ilgili bir olay yok ki, komple cami kaldiracaksin o zaman, yani olay zaten cok kendisine munhasir bir olay.

    - kanatta koltuga binmeyecegim vb denilmez, yahu her an her yerde bir sey olabilir, bu tartismanin sonu o zaman komple ucaga binmeyelim e kadar gider.

    neyse, simdi olay bir kere esi benzeri gorulmemis bir olay, bakmayin ekside ilgi cekmiyor olu vb yok ise kirim degil diye dusunuluyor ama cok ciddi bir olay.

    bir kere defalarca b737 indirip/kaldiran biri olarak, bu ucagin en guclu yani motor ve performansidir, motorlari (cfm56-7b) -b737-700 ler icin- cok performansli ve su ana kadar hicbir sorun cikarmamis motorlardir, o yuzden boeing apar topar teknik ekip vb yolladi, herhangi baska bir sikinti cikarsa; kendi kategorisinde dunyanin en cok satan ticari ucagi olan b737 icin canlar calabilir, hemen o yuzden mudahil olmaya calisiyorlar.

    bakalim raporlar vb neyi gosterecek.

    son olarak degerli amerikali meslektaslarima selam ve saygilarimi sunayim, cok zor bir is yapmislardir.

    pilotlarin maasi vb diye basliklara garip garip seyler yazan guzel insanlar, ozgurlugun ve kurtarilan bir canin bedeli paha bicilemez, bu olaylar bunu hatirlatir umarim size.

    duzeltme:

    degerli meslektas ve arkadaslarim uyardi, @buyuyup buyuk adam olacaktim ve @charvel san dimas , sagolsunlar, oncelikle cfm motorlari ile ilgili gecen sene de bir olay yasanmis ve yine ne talihsizliktir ki sw airlines'in basina gelmis, faa bununla ilgili bulten yayimlamis (ki muhtemelen bu olay sonunda da ek yaptirimlar gelecek)

    olayin hala kendine munhasir oldugunu belirtmekle birlikte pilotaj konusunda para vb tarzi yorumlar yapmadan once iki kez dusunen sagduyulu insanlari bir kenara birakarak cemberin disinda kalan insanlara da pilot-kule konusmalarini tekrar tekrar dinlemelerini tavsiye ediyorum.

    gecmis olsun, en beteri boyle olsun.
29 entry daha
hesabın var mı? giriş yap