9 entry daha
  • reactos 0.4.8 yayınlandı!

    * shell: görev çubuğu ayarları yeniden yazıldı. bildirim alanında birçok iyileştirme yapıldı, kullanılmayan simgeler otomatik olarak gizleniyor. balonlar eklendi. klasör silme veya yeniden adlandırma ilgili kritik bir sorun düzeltildi. adres çubuğu, yazdıklarınızı otomatik tamamlıyor. masaüstünde simge seçme sorunları düzeltildi. kalan disk alanı doğru gösteriliyor. tema düzeltmeleri yapıldı.

    * win32 altsistemi: kullanıcı ögelerindeki (çubuklar, düğmeler, metinler gibi) bazı çizim veya boyama sorunları giderildi. uluslararası fontlardaki birçok sorun giderildi. oyunlarda bazı grafik sürücüleri artık doğru çalışıyor. daha derinde bazı düzeltmeler yapıldı.

    * kernel: bellek yöneticisi'nde bazı düzeltmeler yapıldı. önyükleyici düzeltmeleri, acpi güncellemesi, bir dosya yazma düzeltmesi, uefi çalışması yapıldı. x64 çalışmaları yapıldı.

    asıl düzeltmeler ortak önbellek modülünde. ms'nin geçenlerde kodunu açtığı fat32 sürücüsü, reactos'ta mavi ekran sebebi, bu da kernelde hata olduğunu gösteriyor. birçok hata bu yolla çözüldü ve eksikler giderildi ancak bu sürücü için hala çalışma gerek. ms'nin cdfs (cd dosya sistemi) sürücüsüyse artık buradaki düzeltmelerle çalışıyor. bunun yanında, dosya işlemleri için gerekli ileri okuma/gecikmiş yazma özellikleri ortak önbelleğe eklendi. 17 yıllık kritik bir hata bulundu ve giderildi, dosya yazarken bozulmalara neden oluyordu. bazı kaçaklar giderildi, reactos tekrar 96 mb ram ile çalışabiliyor.

    * sürücüler: ms'nin cd dosya sistemi (cdfs) sürücüsü eklendi, hatta bir hatasını buldular ve ms'ye yolladılar. mevcut fat32 sürücüsünde (ms'ninki çalışmıyor) ve ntfs sürücüsünde büyük düzeltmeler yapıldı. bu şekilde dosya sistemi bozulmaları azalacak.
    usb çalışmaları devam ediyor. 0.4.9 itibariyle meyvelerini verecek gibi.
    sanal disket ve cd sürücüsü (daemon tools gibi) eklendi.
    rdbss/rxce (smb desteği için gerekli), storport (ahci ve birçok sürücüye tak/çalıştır desteği için gerekli) ve filtre sürücüsü ilerledi.
    bir tak/çalıştır sorunu giderildi. disket sürücüsü kaynaklı bir çökme düzeltildi.

    * program uyumluluğu: vista ve ilerisine destek sağlanmaya başlandı, ancak iskelet halinde. (şu anda kernel nt 6+ seviyesine getirilemez, büyük eksikler var zaten ve kaynak yok) ilerideki apiset dll'leri ve bazı mekanizmalarla bir şeyler yapılacak. ms'teki geriye uyumluluk özelliği, ilerisi için de kullanılacak.

    son olarak dr. watson benzeri bir hata ayıklama aracı eklendi. program çökmesinde, masaüstüne bir log kaydedecek.
79 entry daha
hesabın var mı? giriş yap