11 entry daha
  • almanya vize başvurumda istenilen belge. konsolosluk bana fintiba adlı siteyi önerdi.

    siteye üye olup bilgilerinizi giriyorsunuz, bloke etmek istediğiniz miktarı ve kaç aya bölüneceğini belirliyorsunuz. bir üst basamağa geçebilmek için girdiğiniz her bilginin kurum tarafından onaylanması gerekiyor. benim bilgilerimi kaydettikten bir gün sonra onaylıyorlardı.

    sadece gönderilecek aylık miktar konusunda sıkıntı yaşadım. aylık 400€ hibe alarak gideceğim için konsolosluk asgari geçim ücreti olan 720€'dan alacağım hibeyi çıkardı, 320€ istedi. sisteme 320€ olarak girdiğimde kabul edilmedi. daha sonra mail atıp hibe alacağımı açıklayınca onayladılar.

    hesabımın açılması için son olarak videolu görüşme yaptım. görüşmede pasaportunuzun yüzünüzle birlikte ekranda görünmesini istiyorlar ve pasaport bilgilerinizi alıyorlar. görüşmenin sonunda hesabım açıldı. paramı almanya'daki bilgileri verilen hesabıma aktardım. mail ile hesabımın kabul edildiğine dair belge yolladılar. konsolosluğa teslim ettikten 2 iş günü sonra vizem geldi. sisteme girip vize bilgilerimi de kaydettim.

    almanya'ya geldiğimde buradaki numaramı ve istediğim herhangi bir bankadan açtığım hesabımın bilgilerini yazınca ertesi gün para hesabıma yattı.

    deutsche bank'a bildiğim kadarıyla mail atılıyor ama sonrasında belgeleri posta ile istiyorlar. konsolosluğun verdiği bilgi kağıdında iş bankasının 12 aylık bloke açtığı yazılıydı, fintiba'da böyle bir sınır yok. 6 ay kalacağım için daha cazip geldi. ama fintiba da yatırdığınız paradan her ay 4€ kesiyor.
5 entry daha
hesabın var mı? giriş yap