98 entry daha
  • (bkz: blade runner 2049) gibi bir filme bile 11 sayfa yazılmışken böyle güzel bir filme sadece 2 sayfacık entryi yakıştıramadım ve bilemedim niye bu kadar az ilgi var . yakında zamanda bu derece gerildiğim bir film hatırlamıyorum hatta bu derece beni içine çeken filmi hatırlamıyorum film bittiğinde birinci partı bitti sandım o derece sürükleyiciydi , diyaloğun bu kadar az olduğu bir filmin nasıl bu kadar sürükleyici olması oldukça ilginç.
    korku ve gerilim filmlerinde başarılı olabilmek bana göre zordur özellikle korku eşiği yüksek seyirci ile karşı karşıyaysanız ama bu film de hiçbir dur seyiriciyi bir korkutayım tarzı zorlama yoktu . hani bilirsiniz korku- gerilimlerin vazgeçilmezi sahneler vardı karanlıkta beliren hayaletler yaratıklar gaipten gelen çığlıklar hiçbiri hiçbiri yoktu . gayet sade gayet gerilim odaklıydı . özellikle bu sene yine gerilim türünde (bkz: get out) un oscar aldığını düşünürsek bu filme 8/10 vermek az bile olur. düşünün ki get out u tek seferde izleyememiştim bile
    süresiyle oyunculuğuyla her şeyi kararındaydı a quiet place 2 si çıksa koşa koşa gider izlerim .

    **** neden izlemeli
    şöyle bir çekici yönü var filmin , başınıza bir yaratığın ya da hayaletin musallat olması çok ihtimal dahilinde değildir bu yüzden çok içselleştiremezsiniz dolayısıyla filmi izlerken onun bir filmden ibaret olduğu gerçeği kafanızda dönüp durur ama bu filmde asıl gerilim yanı bir yaratığın varlığından öte herkesin günlük hayatında başına geldiği "sessiz olmanın verdiği zorunluluk" gerginliği , düşünün ki arkdaşınıza sürpriz doğum günü yapacaksınız her şey hazır arkadaşınız merdivenleri çıkıyor , sessizce mumları yakmaya çalışıyorsunuz ama yaktığınız anda rüzgar mumları söndürüyor arkadaşınız bir kat daha yaklaşıyor siz mumları tekrar yakıyorsunuz o gelmeden sönmemek üzere .. böyle ince tatlı bir gerginlik işte .
404 entry daha
hesabın var mı? giriş yap