6938 entry daha
  • son 15 vekil transferine kadar iyi partiye oy vermeyi düşünüyordum.

    daha önce iyi parti için yazdıklarıma bakabilirsiniz.

    artık kesin olarak chp ye oy vereceğimi biliyorum.

    ve chp nin destek vermesini de anlıyorum. bunu chp den başka kimse yap(a)mazdı. "seçmen bana küser mi?" diye hesap kitap yapardı.

    ülkede bir şeyleri değiştirmek için sağcıları, liberalleri ve hatta milliyetçileri partisinden aday gösteren chp; ankaradan istanbula adalet için yürüyen chp, milyonlarca insanın oy hakkını "nasılsa bana vermeyecekler" demeden savunan chp; hatta kendisinden oy çalacağını bilmesine rağmen 15 vekilini emaneten veren chp... stratejik oy kullanmayı düşünüyordum lakin görüldü ki ülkenin en ihtiyaç duyduğu yerde korkusuz bir chp var. "millet vermez" diyerek stratejik oy kullanmanın bir manası yok. 15 vekil veriyor ve haklı olarak ilhan cihaner "olur mu öyle şey" çıkışı yapıyor. ve bunu korkmadan söylüyor. biat kültürünün en az olduğu parti chp sanırım. muharrem ince ikidir kılıçdarın karşısına dikiliyor partiden ihraç edilmediği gibi siyasete devam edebiliyor. mhp de kongre yapılamadı hatırlatmak isterim.

    daha iyisi mutlaka vardır, lakin şu an bu ülkedeki parti içi demokrasisi en gelişmiş parti chp dir. az önce dediğim gibi "eyvah onlarla yan yana gelirsem seçmen ne der" hesabı gütmeden "doğru olduğuna inandığını" yaptığın için teşekkürler chp.
5551 entry daha
hesabın var mı? giriş yap