3 entry daha
  • bir eticaret sitesinin dandik işletim sistemi ve iş bilmez müşteri hizmetleri biriminin sebep olduğu rezalettir. rezalet başlığı açmayı sevmiyorum, o nedenle hazır açılmışının altında kendi deneyimimi paylaşayım ki suserlere azıcık da olsun faydam dokunsun.

    xiaomi mi box android tv'yi en uygun bu sitedeki bir satıcıda bulup sipariş verdim. ödemeyi garanti bonusflaş uygulaması üzerinden yaparken bir hata oluştu ve ödeme kredi kartımdan kesilmesine rağmen alışverişi tamamlayamadım. fiş oluşturup müşteri hizmetleriyle telefonda görüştüm, merak etmeyin ödeme iade edilecektir, isterseniz şimdi yeniden siparişiniz onaylayıp ödemeyi yapabilirsiniz dediler. tekrar garanti bonusflaş üzerinden ödeme yapmayı denedim, hop, yine aynı hata. yine fiş, yine telefon görüşmesi, yine iade edileceğinin teyidi. hırs yaptım, alacağım ya o ürünü, üçüncü ödemeyi garanti bonusflaş kullanmadan doğrudan kredi kartıyla yaptım ve sipariş işlemi başarıyla tamamlandı. sonrasında ürün kargoya verildi, ben teslim aldım, ödeme satıcının hesabına geçti filan, burada bir sorun yok.

    ortada toplamda üç ayrı ödeme ve teslim alınan bir ürün var. bonusflaş kullanarak yaptığım ilk ödeme kredi kartıma iade edildi. doğrudan kredi kartıyla yaptığım ödeme de satıcıya gönderildi ve fakat ikinci ödeme ortada yok. gelin görün ki bu durumu müşteri hizmetlerine anlatmanın da imkanı yok. yani ben anlatabiliyorum da karşımdakiler bir türlü anlamıyorlar. önce merak etmeyin, iki iş günü içerisinde kartınıza iade sağlanacaktır, iade olmazsa tekrar arayın yardımcı olalım dediler kibarca, eyvallah dedim. ödeme iadesi gerçekleşmeyince yeniden fiş açıp durumu anlattım ama maalesef ürünün teslimi bu durumda gerçekleşmez, ödemenizin iadesi sağlanacaktır diye abuk bir cevap geldi. yine müşteri hizmetlerini aradım, üzgünüm bu talebinizle ilgili telefonla yardımcı olamıyoruz, fiş oluşturmanız gerekiyor dediklerinde peki deyip telefonu kapattım.

    sonrasında garanti internet bankacılığı üzerinden kredi kartıyla şüpheli işlem bildiriminde bulundum, gg müşteri hizmetlerinde de yeni fiş açıp durumu bildirdim. garanti bankası sağolsun paramı geri aldı gitttigidiyor isimli oluşumdan.

    özetle, "3 ödeme yapıp 1 ürün aldım". durumu bu yalınlıkla müşteri hizmetlerine defalarca anlatmama rağmen paramı uzun süre iade etmediler.

    karşımda düzgün bir muhatap olduğunu düşünerek ısrarla bu siteden alışveriş yapmaya çalışmakla ben de suçluyum elbette. bir daha mı? tövbe!

    amazon gelecek hepsini bitirecek inşalla.
10 entry daha
hesabın var mı? giriş yap