5 entry daha
  • türkiye'de adalet olmadığının göstergesidir. öncelikle geçmiş olsun.

    tüketici hakem heyeti 'nin bir yaptırımı olmadığı bir ülkedeyiz maalesef. benzer bir olayı ben de kredi masraflarının iadesinde yaşamıştım. hakem heyeti 1 yıla yakın beklemenin ardından beni haklı bulup iadesine karar verdi ancak halkbankası ve türk ekonomi bankası işi mahkemeye taşıdı ve bana dava açtılar. 1 yıl da o mahkemeler sürdü. kaldı ki ilk duruşmaya izin alıp gittim. avukat mazeret sunmuş, kabul ediyor musun dediler dedim belki çocuğu falan hastadır; ettim. 2. duruşmayı da yapmışlar daha sonra katılamadım. neticede mahkeme kısmen bankaların lehine karar verdi. 60 tl gibi bir tutar alabildim halkbank'tan. ama kısmen de kaybettiğim içim avukat paralarının o kısmına tekabül eden parayı ödedim. yani üste 90 tl gibi bir meblağ ödedim. teb den alacağım tutar daha fazla olduğundan avukat masrafını karşıladı. kaybettiğim kısım expertiz bedeli idi konut kredisindeki. teb ve halkbank aynı ev için expertiz yaptırmıştı. halkbankası'nınki gereksiz bir 600 tl idi çünlü zaten rapor vardı. ama mahkeme böyle düşünmedi. bence teb'in masrafı da gereksiz, neticede 50 bin tl'dan fazla faiz kazanıyorlar.

    2 yıl önce bitmesine rağmen hala e-devlette davalı olarak devam ediyor görünüyor bu davalar da. üstelik uyap'tan da sms üyesi olmama rağmen açıklayıcı bir bilgi de gelmemişti.

    sonra tüketici hakem heyeti'ni aradım. bakın dedim "a haber'de falan millete yalan yanlış bilgi veriliyor insanlar başvuruyor. siz de haklı buluyorsunuz ama durum bu, bir de avukat masrafı ödüyoruz. expertiz bedeliyle alakalı olan durumu bankaların lehine veriyor mahkemeler, onu formdan kaldırın" diye bilgi verdim heyete.

    hukuk olan ama adalet olmayan, tüketiciyi savunmayıp sırtına sürekli vergiler yükleyen bir ülkede avukat parasını dahi ödeyebilirsiniz o yüzden işinizi kış tutun yaz çıkarsa bahtınıza.
142 entry daha
hesabın var mı? giriş yap