5 entry daha
  • üst sıraların çok yetenekli olduğu ama bir o kadar da soru işareti barındırdığı draft. ayton,bagley,doncic,porter hepsi önemli eksikleriyle geliyor. ayton,porter ve bagley'i biraz uzun inceleyeceğim diğer isimler biraz kısa ve öz olacak. doncic için çok bir şey yazamayacağım.

    deandre ayton : pivot : size olarak müthiş durumda. atletik sayılır kol açıklığı hiç fena değil. iyi ribaundçu, iyi bitirici. fakat oyun iq'su olarak bence düşük seviyede. özellikle kolejde ki ilk dönemi bu açıdan zorlu geçti. post'ta çok basit travel hataları yapıyor. günümüz uzunlarında aranan şut menzilini henüz yeni yeni oturtuyor. aslında lisede iyi bir şutördü fakat kolejde kötü şut attı. topu elinden çıkarışını düzeltmesi gerek. şutları genel olarak kısa kalıyor. savunması ise biraz koç işine bakıyor ama burda da iq sıkıntıları görünüyor.

    marvin bagley : forvet : açık ara bu sınıfın en iyi bitirici uzunu ve en iyi ribaundçusu. kol açıklığı diğer uzunlara göre kısa kalsa da elleri ve sezgileri müthiş seviyede ve ribaundları havada kapıyor. hücumda bulduğu sayılar genel olarak hustle üzerinden geliyor. boyalı alanda tam canavar. ara ara kullandığı ama çok etkili olduğunu düşündüğüm hook atışları var. kendisine sayıyı getirecek yolları çok iyi biliyor. fakat sorunlar burada başlıyor çünkü bu kadar hustle üzerinden oynayan bir uzun nba'de repertuarını genişletebilir mi soru işareti çünkü şut mekaniği baya kötü. handling'i de pek seri sayılmaz. savunması için pek bir şey söyleyemiyorum çünkü duke'un oyun sistemi o konuda biraz karışık.

    michael porter jr : forvet : yeni durant esintileriyle inanılmaz bir lise kariyerinin ardından büyük beklentilerle geldiği koleje daha ilk maçında sakatlanarak tüm sezonu kenarda izlemek zorunda kaldı. sadece march madness yolu mücadelesinde 2 maça çıktı sezon sonu. onlarda da fazla soft oluşu, ayaklarının yeteri kadar hızlı olmaması, şut istikrarsızlığı, savunmada yetersiz olması gibi negatif şeyler gösterdi. sadece 3 maça göre yorumlamak haksızlık olur ama oynadığı 3 maçın özeti bu maalesef. bir çok nba gözlemcisi de onu nba için fazla soft bulmuş. kumar şuan kendisi. tutarsa durant olmasını beklemiyorum ama ciddi skor tehdidi olacaktır.

    garanti seçimler :

    jaren jackson jr : forvet : günümüz nba'i için biçilmiş kaftan. savunmada blok canavarı, hücumda atletik bir dış şutör.

    mikal bridges : forvet : villanova kültüründen gelmesi, her sezon kendini geliştirmesi, bir 3 numara için ortalama üstü kol açıklığı, dış şut istikrarı, savunmada ki yeteneği ve özverisi onu ilk 10 sıra seçimi yapıyor. biraz kilo alması gerek ama.

    mohamed bamba : pivot : vücudu biraz yapılanıp kalıplandıktan sonra ligin en korkulan boyalı alan savunmacısı olmaya aday. lige giriş yaptığı andan itibaren aktif olarak ligin en uzun kol açıklığına sahip oyuncusu olacak tam 241 cm !
    en büyük soru işareti :

    trae young : oyun kurucu : üzülerek çakma curry diyebiliyorum kendisine. fiziksel olarak feci yetersiz. omuz ve kol genişliği kötü seviyede. ilk zamanlar inanılmaz bir şut performansıyla adını duyursa da noksanları sonradan ortaya çıkmaya başladı. ben tek siz hepiniz tarzı oyun yapısı zerre alakasız şut denemeleri ve savunma yapmaması ciddi soru işaretleri.

    potansiyel kenardan gelip iyi katkı verecek isimler :

    brandon mccoy : pivot : iyi ribaundçu, boyu uzun, iyi bitirici.

    shake milton : oyun kurucu : doğru ellere giderse 6'6 boyu ve vizyonuyla gittiği takıma fark yaratır.

    jevon carter : oyun kurucu : çok net söylüyorum alan yaşadı. oyunun her yerinde. açık ara en iyi kısa savunucu. maç başına 3 top çalıyor. inanılmaz yürekli. her sezon hücumunu biraz daha geliştirdi ve sıfırdan ortalama bir hücumcuya büründü.

    steal adaylarım :

    josh okogie : şutör gard : yüksek motor, iyi atletizm, iyi savunma, skorer algısı. umarım doğru takıma gider boş çocuk değil.

    lonnie walker : şutör gard : eski tarz aranan o korkusuz şutları atabilecek çok yetenekli bir şutör. fiziği muazzam.

    anfernee simmons : oyun kurucu/şutör guard: liseden geliyor olması dezavantaj ama skorer algıları müthiş seviyede. fiziksel olarakta cj mccollum' u andırıyor. yinede biraz yontulması ve yapılanması şart.

    potansiyel bust adaylarım :

    miles bridges
    kevin knox
    dzanan musa

    edit: imla.
44 entry daha
hesabın var mı? giriş yap