2 entry daha
  • bwo dediğiniz şey bugünden yarına, aktivisitlerin ve militanların devrimci pratiklerinin bir parçası olarak uygulanacak birşey değildir, bwo olmaya başlamanız için size dışsal, sizi çağıran * özneleştiren * deneyimlerden kopmanızla oluşur, bwo durumu yolda oluşan birşeydir, yola onunla çıkılmaz. kavramı full body ile birlikte düşünmek gerekir.

    öte yandan bwo ve full body çifti, limit teoreminden bildiğimiz sonsuz küçük ve sonsuz büyük çiftini temsil eder. söylemin at koşturduğu bu aksa işaret eden foucault theatricum philosophicum'da şöyle sorar: bir söylemin felsefesi onun diferansiyeli midir?

    sağdan soldan apartılmış yorumlarla * anti-deleuze edebiyatı yapanlara bir not düşmek isterim. bütün deleuze canon'una hakim olmadan yorum yapmak hoş değil. bergsonism'i, the fold'u okumadan difference and repetition'u; difference and repetition'u ve üstadın diğer spinoza, nietzsche kitaplarını okumadan ne capitalism and schizophrenia ne de bwo anlaşılır. deleuze, öyle iki kelamda harcanacak bir adam değildir, diyalektik karşıtı materyalist bir felsenin kurucusudur, önemli bir şahıstır. dikkat edelim eleştirilerimize; olaya yok tırnağı uzunmuş, yok saçı fönlüymüş gibi magazinel bakmayalım, dünyamız şenlensin biraz.
15 entry daha
hesabın var mı? giriş yap