5 entry daha
  • çocukluğunda yapılan iq testinde 157 iq ya sahip olduğu tespit edilmiş dahi çocuk başlıklarıyla gazetelerde haber olan kişi.

    2,5 yaşında okuma-yazmayı, 7 yaşında ingilizce konuşmayı öğrenmiş. 1. ve 2. sınıfı özel bir sınavla atlayıp 7 yaşında 3. sınıftan eğitime başlamış. 7,5 yaşındayken katıldığı mete akyol'un sunduğu bir programda yapılan röportajda uzay ile alakalı konular üzerine yöneleceğini söylese de istanbul üniversitesi iktisat fakültesinden mezun olmuş, yüksek lisansını boğaziçi üniversitesi tarih bölümünden almış. şimdi de doktora çalışmasına istanbul üniversitesi siyaset bilimi ve uluslararası ilişkiler bölümünde devam ediyor.

    çok iyi bir retorik bilgisi olduğunu düşünüyorum. diksiyon ve kendini ifade edebilme konusunda gerçekten başarılı biri. bunu da 2,5 yaşından beri okuduğu kitaplara bağlayabiliriz. bir röportajda sorulan; "okuduğun kitaplar arasında yarışma yapsan dereceye hangileri girer?" sorusuna "dostoyevski'den karamazov kardeşler ve cinler okuduğum en iyi iki roman, jean paul sartre'ın varlık ve hiçlik’i, nietzsche’nin ahlakın soykütüğü üzerine’si ve immanuel kant'ın pratik aklın eleştirisi düşünsel yapımın gelişmesinde önemli yer tuttular diyebilirim." şeklinde yanıt vermiş. ayrıca 2si ödüllü olmak üzere 8 adet kitabın da yazarıdır.

    kendisini istanbul film akademisi'nin youtube kanalında safsatasavar adlı dizide gördüm. burada ise yalanın siyaseti adını verdiği kitabının içeriklerinden örneklerle bahsederken ilker canikligil ile birlikte konudan konuya dalıp, öğretiyor, gülüyor ve güldürüyorlar. güzel bir ikili olmuşlar her hafta yaklaşık 15 dk süren konuşmalarının en son 6. bölümü yayınlandı. umarım kitabın konusu bitince başka konularla yine aynı ikilinin sohbetini dinlemeye devam ederiz.
410 entry daha
hesabın var mı? giriş yap