4501 entry daha
  • daha dune kadar kendisini ovmekten, ismininin onunde “hazretleri” derken kendinden gecenler, bugun gelmis “eskiden de ben boyle derdim” diyor, tipik turk tipi yalancilar.

    ben gayet objektif bir yorum yapacagim. turkiye ve turkiyenin etki ettigi azerbaycan, turkmenistan ve afrikanin bazi ulkeleri gibi demokrasi yoksunu ulkelerde terorist yada teror suphelisi olarak gorulen kisidir. abd, kanada basta olmak uzere tum avrupa ve balkan ulkelerinde “surgun fikir onderi” olarak gorulmektedir. siz turkiyede haber izleyemiyorsunuz sanirim ama erdogandan soz ederken sizin fg’ye dediklerinizi rte icin kullaniyorlar. su anda tum avrupa ulkelerinde(almanya, fransa, ingiltere, norvec, isvec, hollanda vs dahil) eger “gulenistim” derseniz ve bank asya bylock vs ile bunu kanitlarsaniz direk siginma talebiniz kabul ediliyor. abd ve kanada da ayni sekilde. yani adamlar terorist olmak bir yana, magdur muamelesi goruyorlar. kendi ulkende adaleti yok edersen ve buna susarsan, oh olsun dersen sonuc ortada, kimseyi fg’nin terorist olduguna inandiramazsin. terorist olmak bir yana, ab ve amerika kitasinda, terore destek veren ve gitgide despotlasan rte’nin karisinda acikca tavir aldigi icin fg su an “tum baskiya ragmen direnen magdur” gibi gorunuyor, zaten verdigi demecler de bu yonde.

    diger yandan, sadece amerikada yuzlerce okulu var. bu okullar da turkiyedeki gibi belli camianin insaninin gittigi degil, her kesimden insanin gittigi okullar. fg yarin “okullardan ayrilmaniz hayriniza olur” diye demec verse abd egitim sisteminin yuzde 5 lik kismi felc olur. bu oyle bir rakam ki, abd de haftalarca konusulur. ve turkiye gibi bir yer degil bu abd. bu okuldan istifa etsen, bir ay icinde baska okuldan is bulursun, ogretmen acigi cok fazla. yani adamlarin abd de gercekten guclu bir diasporasi var. belcikada birkac hafta once, belcikaya iltica eden uyelerin isimlerini elcilige bildiren ve bu kisileri tehdit eden kisi ajanliktan tutuklandi. almanyada diyanetin gonderdigi imamlar ajanlik yapiyor gerekcesi ile davalik oldu. bu sene tum avrupada secim kampanyasi yapilmasi yasaklandi. bunlar akitlerin dedigi gibi turkiye dusmanligi yada fg sevdasi yuzunden degil, turkiyede despot ve anti demokratik bir rejim oldugu icin. mit yurtdisinda uyelere operasyon yapip kaciriyor diye alkisliyorsunuz ama bu yurtdisinda tam bir facia anlamina geliyor. ıngiltereye siginan rus ajani olduruldu diye rusyaya neredeyse savas acacaklardi.

    neyse zaten cok konusmaya yazmaya gerek yok. farkli bir bakis acisi getirmek istedim. ben liberal goruslu bir insan oldugumdan ve zaten yillar once turkiyeden ayrildigimdan, beni fg mis, rte mis, apo mus, pkk mis pek ilgilendirmiyor. secilmis krallarin, hukumlerini icra etmek icin uydurduklari kiliflardan baska seyler degil bunlar. size iyi uykular:)
2550 entry daha
hesabın var mı? giriş yap