5 entry daha
  • bazı noktalara dikkat edildiğinde daha az baş ağrısıyla kurtulunacak şey.

    - arabayı kıpıdatmayın.
    hele ki suçsuz taraf sizseniz ve mümkünse asla. ama trafiği tıkayan bir yerde mecbur kalırsanız hem karşı tarafla anlaşmalı hem de civardan bir iki tanık bulmalısınız ki, polis geldiğinde kaza raporu çıkartırken arabaları tekrar aynı yere koyabilesiniz.

    - polisi* mutlaka arayın.
    vaktiniz yoksa, gecenin bir yarısı ise vs. sigortadan para alabilmek için tek şart zabıt tutturmak. az hasarlarda anlaşmak da bir yol ama yine de karşı tarafın ne derece güvenilir olduğunu anlamak lazım. suç sizdeyse de yine trafik sigortasından veya kaskodan para almak için gerekli. adam sırra kadem basabilir* veya siz ödeyecekseniz daha önceki 3-5 vuruk da işin içine girebilir.

    - polis'i bekleyin.
    normal şartlarda ve özellikle trafik saatlerinde en az 1,5 2 saate ihtiyacınız var. gelmedi gelmeyecek sabırsızlığıyla ilk hareketinizden vazgeçmeyin. karşı tarafın mızıklanmalarını dinlemeyin.

    - beklerken ehliyet ruhsat fotokopilerini çıkarttırın.
    karşı tarafınkini alın. istiyorsa sizinkini verin. karşılıklı telefon numaralarını ve isimleri alın.

    - rapor tutulurken sakin ve sessiz olun.
    karşı taraf biraz şapşalsa çok fazla konuşacak, rüşvet teklif edecek veya türlü şekil maymunluk yapacaktır. cool durursanız bu size iyi puan kazandırır. net ve kısa konuşun. kanun güçlüdür pozları yapın. memurlara iyi davranın.

    - raporu kontrol edin.
    dediklerinizden başka bir şey yazılmamasına, kaza krokisinin doğru çizildiğine, bilgilerinizin doğru yazıldığına emin olun.

    - kaza dosya numaranızı alın. kaybetmeyin. sonuçları buna göre alacaksınız ve de hasarı buna göre ödeyeceksiniz.

    - dikkatli gidin, iş çıkış saatlerinde park yerinden çıkan, heyecanlı dallamaların arkasından geçmeyin*.
138 entry daha
hesabın var mı? giriş yap