32803 entry daha
  • fenerbahçeymiş kupaymış yarı finalmiş her şeyi bir kenara bırakıp artık tamamen şampiyonluğa odaklanması gereken takımım. ben hala şansımızı en az başakşehir ve galatasaray kadar yüksek görüyorum. yazıda da değineceğim üzere eğer kalan maçlarımızı kazanırsak başakşehir'den puan kaybı beklemek ihtimaller dahilinde. karşılarına çıkacak 4 rakibin ikisi kümede kalma savaşı, biri avrupa savaşı veriyor. son hafta karşılarına kasımpaşa çıkacak. geçen sene iddiasız bir kasımpaşa'nın başakşehir'e sezonun tokadını attığını unutmamak gerekir (4-0). galatasaray maçını kazandığımızda çok büyük bir avantaj kazanacağımız büyük bir gerçek, ancak kalan 3 maçımız ligi bitirmiş takımlarla olmayacak.

    kim kimle oynayacak, hangi takımın rakibinin ne ümidi var, neler olabilir diye merak edenler için kısa ve genel bir bilgilendirme yapmanın zamanı.

    galatasaray:

    31. hafta beşiktaş / fazla lafa gerek yok, düğümü çözecek maç.

    32. hafta akhisar (d) / akhisar'ın bu maçtan bir hafta önce oynayacağı malatyaspor deplasmanında napacağı önemli, eğer mağlup olurlarsa maç daha önemli olabilir, ancak düşmeleri çok zor, avrupa iddiaları da türkiye kupası finaline kalmış durumda.

    33. hafta malatyaspor / kasımpaşa ile birlikte ligde avrupa iddiası ya da düşme korkusu yaşamayan iki takımdan biri. ancak erol bulut'un başakşehir motivasyonunu küçümsememek gerekir.

    34. hafta göztepe (d) / avrupa iddiaları devam ediyor bir şekilde maça çıkacaklardır. üstelik kalan 3 maçlarının 2si içeride. galatasaray maçında lay lay lom olmayacaklardır.

    beşiktaş:

    31. hafta galatasaray (d) / fazla lafa gerek yok, düğümü çözecek maç.

    32. hafta kayserispor / avrupa iddiaları devam ediyor bir şekilde maça çıkacaklardır.

    33. hafta osmanlıspor (d) / bu maça kadar iki maçlarını kaybetseler bile matematiksel olarak (yüksek ihtimal) ligden düşmeyecekler. böyle bir maçta karşılaşacak olmamız kötü, kendileri açısından tek iyi yan bizim maçımızdan çok daha büyük bir motivasyonla başakşehir maçına çıkacaklar. hele bir de bizim maça kadar 6 puan toplayıp gelirlerse ligde kalmayı büyük ölçüde garantilerler, ancak fikstürleri başakşehir ve direk rakipleri alanya deplasmanı.

    34. hafta sivasspor / avrupa iddiaları devam ediyor bir şekilde maça çıkacaklardır.

    başakşehir:

    31. hafta osmanlıspor (d) / karabükspor'dan sonra kalan 2 düşme biletinin bence 2 numaralı adayı olarak bu maça çıkacaklar. bizim fikstürümüzde belirttiğim her şeyin aynısı bu maçta daha fazlasıyla geçerli olacak.

    32. hafta sivasspor / avrupa iddiaları devam ediyor bir şekilde maça çıkacaklardır.

    33. hafta antalyaspor / antalyaspor 35 puanda ve rahat gibi gözükse de bu hafta içeride avrupa iddiası en yüksek takım trabzonspor ile karşılacak, ve ondan sonraki hafta içeride 2 düşme biletinin 1 numaralı adayı olan gençlerbirliği ile oynayacaklar. bu 2 maçtan 3 puan ya da fazlasını çıkaramazlarsa bence bu maç antalyaspor'un ölüm kalım maçı olabilir.

    34. hafta kasımpaşa / yeni malatya ile birlikte ligde avrupa iddiası ya da düşme korkusu yaşamayan iki takımdan biri.

    fenerbahçe:

    31. hafta kasımpaşa (d) / yeni malatya ile birlikte ligde avrupa iddiası ya da düşme korkusu yaşamayan iki takımdan biri. ancak iddialı olmaları bir kenara bu sezon iç sahada hiç bir şampiyonluk adayı takıma yenilmediler.

    32. hafta bursaspor / onlar da rahat gibi gözükse de bu maçtan önce düşme hattının göbeğindeki konya ile oynayacaklar. kaybederlerse fenerbahçe maçında yapacakları kaza ile ateşle oynayabilirler, zira kalan diğer 2 maçları içeride avrupa bileti peşindeki trabzonspor ve son hafta ankara'da diğer bir düşme adayı olan gençlerbirliği maçına çıkacaklar. fenerbahçe maçında 1 puan onlar için çok önem taşıyabilir.

    33. hafta karabükspor (d) / 3 puan garanti maçı

    34. hafta konyaspor / konyaspor bu haftaya kadar ligde kalma ümidini taşırsa maçın tehlike boyutu çok farklı düzeye çıkabilir.

    özet:

    galatasaray'ın derbi dışında göztepe maçı kritik duruyor, diğer 2 maçında rakiplerin konumundan ötürü daha rahat maçlara çıkacaklardır.

    bizim derbi dışındaki 3 maçımız da iyi kötü iddiası olan takımlarla olacak. ancak kayserispor ve sivasspor'un avrupa iddialarının vodafone park'ta şampiyonluk yolunda çok da tehlike arz edeceğini sanmıyorum. osmanlı maçı derbiyle beraber en kritik maç olacaktır.

    başakşehir'in biri garanti iki düşme takımı adayıyla maçı olacak, bir de avrupa iddiası süren sivasspor ile oynayacaklar. hem osmanlıspor'un düşme korkusu hem de seyirci baskısı denilen olguya sahip olmadıkları için sivasspor'un avrupa iddiası onlar için tehlike arz edebilir.

    fenerbahçe'nin ise fikstürü kolay gibi gözükse de oynayacakları takımlar fenerbahçe ile oynayana kadar kritik puan kayıpları yaşarlarsa (bursa ve konya gibi) bu maçlar düşündüklerinden zor geçecektir.
23444 entry daha
hesabın var mı? giriş yap