5 entry daha
  • 1. mutluluklarını ve üzüntülerini kimse ile paylaşma. o denli yozlaşmış bir toplumda yaşıyoruz ki üzüntülerin başkalarına mutluluk, mutlulukların ise dert (!) olacaktır.

    2. samimiyetine gerçekten güvenmediğin hiç kimseyi evine davet etme. evine davet ettiğin, sofrana ortak ettiğin insanlar ilerleyen zamanda hata yaptıklarında onları kendinden uzaklaştırmak çok daha zor oluyor.

    3. anne babana mutlak bağımlı değilsin, yanlış yapan baban da olsa affetme. unutma doğru ve yanlışın tanımı tektir ve durumdan duruma değişmez.

    4. iş hayatında kesinlikle siyaset konuşma. çapları senden çok daha dar olan insanların aradıkları etiketi onlara altın tepside kendin sunma.

    5. çok küçük küçük de olsa birikim yap. maaşının en az yüzde 15 ini görme. kendini onsuz geçinmeye odakla, önemsiz gördüğün rakamlar ileride can simidi olacaktır.

    6. kavgaya girersen bütün kaslarınla, birine sarsılırsan da bugün bedeninle sarıl (behramoğlu). ileride olaylardan çok kendini nasıl hissettiğin daha önemli olacak.

    7. yanında dostun diyeceğin bir kişi olsa yeter, ergen mantığına bürünüp çevre kasmaya çalışma.

    8. çok ama çok seveceğin bir işi seç, o vakit keyif almaktan şikayet etmeye vaktin olmayacaktır.

    9. sana yapılan yanlışı asla eş geçme, kafanın bir kenarına yaz, bu insanlara gereksiz bir şekilde güvenmeni engelleyecektir.

    10. unutma ev arabayı doğurur, araba evi yutar. önce araba almaya çalışma, evin olduktan sonra gerisi gelir.

    bir de son olarak kendine çok ama çok güven..
104 entry daha
hesabın var mı? giriş yap