137 entry daha
  • cinsel yolla bulaşan bir lanetin konu edinildiği ve tür olarak korku filmi olarak geçmesine rağmen, korku öğelerinden daha çok gerilim öğelerini içinde barındıran film. benim puanım 6.8/10.

    --- spoiler ---

    bence filmde korkunç olan şey, sahneler veya aniden ortaya çıkan sesler ve görseller değil; bizzat olayın kendisi. biriyle sevişiyorsunuz, ve daha sonra size bulaşan, sürekli sizi takip eden ve öldürmek isteyen bir şey var. ne zaman, nereden ve nasıl çıkacağını bilememek olayın en korkunç yanı. adeta bir psikolojik gerilim.

    aklımda filmle ilgili şöyle bir iki soru kaldı benim;

    bu lanet, neden toplum içerisindeyken giyinik halde, fakat direk laneti taşıyan kişiyle baş başa kaldığı anda hep çıplak?

    bu lanet, neden tek bir formda değil de, birden fazla formda, bazen çocuk, bazen yaşlı bir kadın, bazen ise uzun boylu bir adam olarak ortaya çıkıyor?

    --- spoiler ---

    filmin çekim açılarını inanılmaz beğendim, tam bir sanat filmi kafasında. klasik korku filmi konseptinden çok uzak, farklı tarz bir gerilim filmi olmuş. konu gerçekten özgün, fakat senaryoda mantık hataları veya tutarsızlıklar da mevcut.

    --- spoiler ---

    ya bir de, ben filmin sonunun seyirciye bırakılmasına bir türlü alışamadım, kendi açımdan en büyük sıkıntım bu oldu. eğer filmin sonunda lanetin kahramanlarımızı hala takip etmesi, ölümün her an insanı bulabileceğine dair bir göndermenin dışında, alternatif bir sona zemin hazırlamak için yapılmışsa olmamış diyorum.
    --- spoiler ---
89 entry daha
hesabın var mı? giriş yap