• türkiye'de yaklaşık 15 yıldır meclise yalnızca 3-4 partinin girebilmesi, son cumhurbaşkanlığı seçiminde yalnızca 2-3 adayın öne çıkması ve iktidar tarafınının da zaten 2-3 adayin olduğu bu ortamda diğer parti ve adaylarıyla bir araya gelinecek bir tartışma programına icabet etmemesi sebebiyle herhangi bir liderler açık oturumuna şahit olamadık. 90'lı yıllardaki o geniş yelpazedeki parti adaylarının bir araya gelip yaptıkları, sevgi ve saygı sınırları içerisinde gerçeklesen açık oturuma kimimiz hasret kaldı, kimimiz çocukluğandan beri hiç şahit olmadığı için merak içinde kaldı.

    24 haziran seçimleri ise 15 senedir süregelen 2-3 parti ve adaya indirgenmiş siyasi atmosferden farklı olarak en az 5-6 farklı partinin iddialı olduğu, yine en az 5-6 cumhurbaşkanı adayının oldugu bir seçim olacak. yıllardır 2-3 parti arasında sıkışan seçmen görüşlerini yansıtmayan parti ve adaylara oy basmak zorunda kalmışken, bu seçimlerde hemen hemen her seçmeni yansıtacak bir parti ve aday bulunacak.

    iste böyle bir atmosferde tam olarak 90'lardaki gibi olmasa da buna yaklaşılması sebebiyle liderlere, saygı ve sevgi sınırları içerisinde gerçekleştirecekleri bir açık oturum yapmalarını öneriyorum. yıllardır gerilen siyası atmosferi de toparlayacak olan bu sevgi ve saygı sınırlarında gerçekleşecek oturumun, türk siyasi hayatında yeni bir sayfa açacağını düşünüyorum.

    peki ya yıllardır böyle bir oturuma katılmaya yanaşmayan recep tayyip erdoğan ne yapacak? daha önce zaten ben katılmazsam kim biraraya gelip tartışacak ki anlayışına sahip olan sayın cumhurbaşkanı ya bu açık oturuma katılacak ya da kendisinin katılmadığı takdirde, dışında kalacağı bu oturumu tüm gücüyle engellemeye çalışacak. zira, televizyon karşısında birçok liderin görüşlerini ve vaatlerini sergileyeceği olası bir açık oturum, seçmenler için adeta bir "seç beğen" programı olacak. sayın cumhurbaşkanı da bu olası oturumun dışında kaldığı takdirde oy kaybedecek.

    bu yüzden öncelikle muhalif kanadı liderlerine, mevcut cumhurbaşkanı katılsa da katılmasa da bir açık oturum düzenlemelerini teklif ediyorum. cumhurbaşkanına da bu oturuma katılmasını öneririm ama orası kendilerinin bileceği bir iş :)

    edit: tabi bu oturumun gerçekleşmesi noktasında biz ekşi sözlük yazarlarına da büyük iş düşüyor. her gören şu başlığa entry girse, liderlere seslense mutlaka kulaklarina ulaşacaktır gençlerin bu çağrısı. hatta twitterda #liderleraçıkoturuma tagı açarsak ve ttye sokarsak muhalefetin boyle bir adım atma ihtimali kuvvetlenir. saygılar.

    bu arada fikri ben atmışım ortaya ekmeğini @2 yemiş valla. şaka maka şu iş gerçeklessin de ülkece ekmeğini yeriz umarım :)

    avedis nickli yazar arkadaş uyardı, daha önce sözlükte (bkz: liderler açık oturumu) ve (bkz: liderler açık oturumu istiyoruz) isimli başlıklar açılmış, orda da bizim bahsettiğimiz hususlara vurgu yapılmış.
190 entry daha
hesabın var mı? giriş yap