3 entry daha
  • 1- milletvekilleri 15 bin lira ile geçinemiyorsa;

    - çocuğunun okul masraflarını,
    - evinin ihtiyaçlarını,
    - faturalarını,
    - eşinin ve kendisinin ihtiyaçlarını (giyim-kuşam vs),
    - yeme-içme masraflarını,
    - vergileri,
    - borcunu-harcını,
    - ulaşım masraflarını,

    ve diğer ihtiyaçlarını, asgari ücretle çalışan bir işçi nasıl karşılayabilir?

    2- milletvekili 15 bin lira ile geçinemiyorsa, bunun %10'u kadar bir ücret alan bir adam nasıl geçinebilir?

    3- ulaşımından iletişimine, bir sürü masrafını meclisin (pardon, halkın) karşıladığı bir milletvekili, 15 bin lira ile geçinemiyorsa, her türlü masrafını asgari ücretle karşılayan bir işçi nasıl geçinebilir?

    4- hayatını idame ettirebilmek için sabahtan akşama eşşek gibi çalışan; patronundan, meslektaşından, müşterisinden azar yiyen, işine gidip evine dönene kadar canı çıkan bir işçinin suçu nedir?

    5- 15 bin lira gibi bir ücretle aylarca yaşayabilecek insanlar varken, mecliste kavga etmek dışında hiçbir vasfı olmayan milletvekillerinin maaşını vergisiyle ödeyen işçinin suçu nedir?

    6- sırf meclise girdi diye altına son model araba ve şoför verilen, buradaki masrafları da halktan alınan vergilerle karşılanan milletvekilleri varken, geçeceği yollarda trafiğe kalmasın diye yol kapattırılan milletvekilleri varken; işe gidip gelmek için otobüse binen ve kol gibi akbil parası ödeyen, üstüne de saatlerce trafik işkencesi çekmek zorunda kalan işçinin suçu nedir?

    7- telefon faturaları bile meclise havale ettirilen milletvekilleri varken, sikimsonik tarifelere tonla para bayılmak zorunda kalan işçinin suçu nedir?

    hadi bunlara da cevap versinler, tabi yürekleri varsa...

    tanım: asgari ücretin kat kat fazlası kadar maaş alıp da bunla yetinemeyen bir zatın hezeyanı.
11 entry daha
hesabın var mı? giriş yap