• tüm dünyada bilimsel gelişmeler haber sitelerinde ön planda tutulurken, bizim haber sitelerimizde bilimle alakalı bölümler yok. genellikle magazinsel şeyler var. bu konuda ben de bir kaç sorumu paylaşmak istiyorum.

    uzayı gözlemleyen, yeni gezegenler keşfedip nereden gelip nereye gideceğimizi tahminleyen bilim adamlarımız neden yok? neden hep nasa'dan bilgileri alıyoruz, rusya'nın doğrulamasını bekliyoruz.

    mekaniksel uçak motorları yapan , roket teknolojilerini geliştiren bilim adamlarımız neden yok? neden hep amerika ve rusya bize bir şeyler satıyor.

    ilaç ve sağlık sektöründe bize çareler üreten bizim bilim adamlarımız neden yok? neden hep isviçreli bilim adamları bize şifa dağıtıyor.

    mikroçip, bilgisayar, internet sektöründe neden bizi bir adım öteye taşımaya yardımcı olacak şekilde bilim adamlarımız yok? neden hep çinden, japonyadan alıyoruz.

    tüm bunların da üstünde neden yeni bir teknolojiyi biz icat edemiyoruz? hep başkalarının icatlarını kullanıyoruz, bu konuyu siz sözlük yazarları ile paylaşmak istiyorum. bakalım bu konu bizim değerli sözlüğümüzde ilgi görecek mi?

    edit1: imla

    edit2: yazan, mesaj atan arkadaşlara teşekkür ederim. tahmin ettiğimiz gibi çıplak yıkanmak, ramazanda bira içerek sevgiliyle öpüşmek ve futbol başlıkları gündemde, bilim başlığına ilgi olmadı. dolayısı ile sözlükte bile bu durumdaysak henüz almamız gereken baya bir yol var demektir. (bkz: ortaçağ)(bkz: melekler kanatlı mı kanatsız mı)

    edit :imla
853 entry daha
hesabın var mı? giriş yap