• gündem başlıklarına bakınca gerekliliği hissedilen kampanya.

    biliyorsunuz bu aktroller seçim zamanları ek mesai yapıp bir şekilde gündemi belirlemeye çalışıyorlar ve muhalif yazarlar bunların açtıkları tahrik edici başlıklara entry girerek gündeme sokuyor. siz ne yazarsanız yazın, o başlığın en fazla okunan entry’si trolün entry’si olacak ve troll amacına ulaşmış olacak. hatta başlıkların hiçbiri okunmasa bile sol frame’de gündem hep muhaliflerin aleyhine olan başlıklarla dolacak. sözlüğe giren insanlar yolsuzluklar, ötekileştiren söylemler, ekonomik kriz yerine bu algı kasan başlıkları görmüş olacak. halbuki entry girmesek bu troll başlıklar kendiliğinden eriyip gidecek. trollün amacı haklı çıkmak değil, gündem olmak. ne kadar doğru şeyler yazsak da bu başlıklara entry girerek bu amaca hizmet ediyoruz.

    seçim dönemleri insanların en fazla girdiği sitelerden biri olan ekşisözlük’te gündem başlıklarının muhalefete atılan iftiralarla işgal edilmesi yerine gerçeklerle dolmasını isteyen herkesi seçim süresi boyunca bu başlıkları görmezden gelmeye çağırıyorum.

    haydi bir el atın. up’larınızı, +1’lerinizi esirgemeyin, kampanya gündemde kalsın.

    önemli edit: gündeme giren tahrik edici troll başlıklarına entry giren yazarlara mesaj atıp entry silmelerini isteyerek gündemden düşürebiliriz, hem de kampanyadan haberdar etmiş oluruz. az kaldı yiğitler, sıkalım dişimizi. siklenmeden otursunlar bir kenarda.

    mesaj şablonu:

    (bkz: seçime kadar troll başlıklara yazmama kampanyası)

    entry silerek gündemden düşürebilirsiniz.

    üst edit: bir kediyim sadece gizleniyorum‘dan mükemmel bir öneri geldi. (bkz: #76762727)

    edit: güzel bir öneri geldi. kampanyaya katılan yazarlar bir troll başlığı gördüğünde bu kampanyanın başlığını bkz. olarak verip bir nevi erken alarm sistemi oluşturuyor. haydi bakalım, biraz sabır, ne kadar tahrik ederseler etsinler, gündemi onlar değil biz belirliyoruz.

    edit 2: (bkz: #76616517)
175 entry daha
hesabın var mı? giriş yap