2 entry daha
  • "öyle, doğru diyorsun abi de, güvenilir bir avukat bulmak lazım" , "bu devirde güvenilir avukatı nereden bulacaksın!"...diye devam ediyor...

    insanlar sağlam, güvenebileceği avukat arıyor. pirincin içinde taşları seçer gibi...

    500 lira borcu olan garibandan 2000 tl isteyen, "vermezsen evine haciz gelir, hapse atarız" (bi sik yapamaz oysa)

    %90 a varan faiz uygulayıp icraya koyan, nasılsa vatandaş faize itiraz edemez, bilmez ya, geçirrr...

    "borcunu ödeyeceksin laaannn!" diyerek vatandaşı sindireni...

    daha bugün olanı söyliyeyim; " 15 bin tl sorcum vardı, 50 bin lira aldılar benden. varımı yoğumu verdim. biz borçtan korkan insanlarız ağabey, ödedik. ama bu kadar da insafsız olunmaz ki" bunu diyen adam işçi, emekçi... eğitim seviyesi çok düşük, icraya itiraz et desen bilmez, doğru düzgün okuma yazması yok. dava aç fazlayı geri al desen, onu hiç yapamaz. eee bunu bizim çakal avukatımız iyi bildiği için vurmuş da vurmuş! orospu çocuğunun hası!

    bunların ortak özelliği genellikle garibanları hedef seçmeleridir. istediği gibi korkutur, dilediği gibi kandırır, iliğine kadar sömürebilir. en sevdiği kitle.

    son olarak, yine bir avukatın ağzından başka bir avukatı nakledeyim de bunun ismini siz koyun; (ön bilgi: ilamsız yani kabaca mahkeme kararı olmadan yapılan icra takibi tek satır itiraz dilekçesiyle toz duman olur, durur. ancak 7 gün içinde itiraz etmek kaydıyla. 7 günlük süreyi kaçırırsanız borcu kabul etmiş sayılırsınız ve üzerinize kalır.)

    avukatın (!) biri tüm köyü * -ilamsız- icraya vermiş. tabi köylü kağıt nedir değildir diyene kadar süre geçmiş. borç kesinleşmiş tabi. iş, köylünün arsalarına haciz/tedbir koymaya kadar varmış. ne zaman ki, köylü toplanıp bir avukata vekalet verip icranın iptali davası açmış, işte o zaman borçtan kurtulmuşlar. tabi bu sürecin aylar hatta seneler bulduğunu düşünün. ne günahı vardı bu insanların? hadi onu geçtim, bu insanların kanını emerek aldıdı parayla mutlu mu olmayı hedefleyen kişiye ne denir?

    önemli not: anlattıklarım tüm camialarda olduğu gibi avukatlar arasında da olan çürük elmaları tasvir etmiştir. işini layıkıyla yapan, dürüst, adil avukatları konunun dışında tutuyor ve saygıyla selamlıyorum.
4 entry daha
hesabın var mı? giriş yap