• devrimci bisküvetçi aydınlık hareketi isimli olusumun kisaltmasi.

    1980 darbesi sonrasinda dagilan mhp kadrolarindan, sovyetler’deki turk cumhuriyetlerini incelemek ve donemin kovusturmalarindan kurtulmak isteyen ilerici aydin kadrolarin, zamanla sultan galiyev ve ekolunden etkilenerek kurduklari devrimci orgut.

    uyeleri genelde caya biskuvit banmalari ile taninmaktadir. kendilerine en cok ihtiyac duyulan zamanda, rakiplerini desteklemeleri ile nam salmislardir. dusunceleri belirsiz olmakla beraber, zamanla gecirdikleri evrim sayesinde laiklikten uzaklasmislar, bolucubasi kod adli sahsiyetsize imrali diyenler ile ittifak kurmuslardir.

    iyilerden hazetmeyen bu olusum, kotuyu destekler, iyi insanlardan da deli gibi korkarlar. sozde dev-bah lideri kendi grubunda iyi gunler demeyi bile yasaklamistir. onune gelene fetocu diye damgalamalari da bunun ispati olmakla beraber, orgutun bir donem merkez yurutme organinin nerdeyse tamamini kaybetmesine neden olan fetocu ibnelerin yaptigi kaset ve seks kumpaslarini unutan dev bah o donem fetocularla ittifak kurmus olan ne idugu belirsiz bir yapiyi desteklemektedir.
2 entry daha
hesabın var mı? giriş yap