• evet sevgili eksiciler, ızlanda'da yapilan bu teste gore cevaplariniz bilincalti, duygusal zeka ve kisiliginiz ile ilgili ipuclari veriyormus.

    1. bir arkadasinizdan sizi arabasiyla bir yere atmasi icin ricada bulunuyorsunuz ve arkadasiniz kabul ediyor fakat yolda bariz bir kural ihlali yaparak (kirmizi isikta gecme,yetersiz takip mesefasi vs) kazaya sebebiyet veriyor ve arabada ciddi bir maddi hasar meydana geliyor.bu durumda arabanin masraflari ile ilgili tutumunuz ne olur?(not:arabada kasko yok)

    2.evlendiniz ve uzun suredir cocugunuz olmuyor.uzun tedavi ve ugraslarin sonunda nihayet esiniz hamile kaliyor ve yillardir beklediginiz bebeginizi dunyaya getiriyor fakat maalesef bebeginiz zihinsel ve bedensel engelli olarak doguyor ve tedavisi yok ama yasadiginiz ulkedeki kanunlara gore, eger ebeveynlerinin onayi olursa bebege otenazi uygulanbiliyor. sizin tercihiniz ne olurdu?

    3.zaman makinasi kesfedildi ve herkes bilet alip zaman makinasini kullanip gelecege gidebiliyor.bu makinayi kullanarak kisa surede nasil cok zengin olabilirsiniz?

    edit: sinava girdiginizde cevaplarini da veriyorlar mi ? ki kaldiki bu bir sinav degil ama simdi analizi yazsam ona gore cevaplar gelebilir.merak etmeyin yazacagim hangi tip cevaplarin ne tur anlamlara geldigini ama henuz degil.

    edit2:yarin yazililari okuyacagim :)

    edit3:yoğunluğumdan dolayi yazamadım, ozur.

    evet tahmin edeceğiniz gibi birçoğunuz karaktersiz ciktiniz :)

    saka bir yana insan piskolojisi ve karakter cok komplike ve analizi zor soyut bir kavram olduğu için burada yazilan ‘’tahminlerin’’ birçok istisnasi vardir.

    ızlanda falan da isin kolpasi fakat cevremde iyi tanidigim insanlarin cevaplarinda cok suprizlerle karsilasmadim.

    1. soruda bilinçaltinizin doldurmasi için kazanin nasil olduğu bos birakilmistir.evet bariz bir hata var fakat bu hataya ne sebep oldu? bir grup bu soruyu okuyunca kafasinda ilk olarak arkadasinin lakayit ve simarik davaranislarinin kazaya sebebiyet verdiği senaryosunu dizayn edip, kazadaki kendi etkisini minimize edip, isin içinden kendini maddi ve manevi en az hasarla, mümkünse sifir kayipla siyiracagi bir formülle doldururken, diger bir grup kazaya sebep olan hatanin kendisinden kaynaklandigi (bir yere yetişme,surucuyu meşgul etme vs), kazanin sorumluluğunu üzerine alan ve hasarin tamamini ya da bir kismini odemeye kendini yaklaştıracak bir senaryo ile bu boslugu doldurur.

    birinci grupta egoizm, nankörlük, cimrilik gibi ozellikler agir basarken ikinci grupta yardimseverlik,fedakârlık ve empati gibi ozellikler agir basmaktadir.

    cevabi verirken bilincaltinizin ilk olarak sizi hangi senaryoya çekmeye calistigini sadece siz biliyorsunuz.

    2. bu sorunun ilk bakista ilk soru ile benzer ozellikleri test ettiği düşünülebilir fakat burada gözlemlenmek istenen başka karakteristik ozelliklerdir.

    ilk soruda, ikinci grupta kalan kişilerin ezici bir cogunlugu bu soruda otanaziye hayir cevabi verecektir.ayrica yine buyuk bir kisim sorudaki cinsiyetçiliği yakalayıp bireye birey olduğu için verdiği değeri vurgulayacaktır.
    burada ,doga ve hayvan sevgisi, hümanizm,sorumluluk duygusu, akildan cok duygular ile hareket etme gibi karekteristik ozellikler agir basmaktadir.

    eger ilk soruda zarara hic bir katkıda bulunmuyor fakat bu soruda otanazi yaptırmam diyorsa tribünlere oynayan, tutarsız, gosteris yapmayi seven ve yalana meyilli bir karakter olduğunu gösterir.neden ?
    ilk sorudaki fedakarligi ve sorumluluğu sırtlayamayan bireyin tum hayatini ipotek altina alacak cok daha agır olan bu sorumluluğa girişmesi mumkun değildir.bu soruya hayir cevabini insanlarin takdirini kazanmak, çevresinde iyi biri olarak anilmak içgüdüsüyle veriyor demektir.

    ılk soru ile celismeyen bir hayir ise duygulardan cok aklin on plana ciktigi bir analiz sunar.

    3. bu soru insanlarin dikkatini ve olaylara geniş bir perspektiften, cok yonlu bakip bakmadigini,sebep sonuç ilişkilerini yeterince irdeleyip irdelemedigini test ediyor.

    eger bilet alip herkes geleceğe gidebiliyorsa artik sans oyunlari,borsa, bahis vs gibi tahmine dayanan herhangi bir oyun ya da yatirimin devam etmesi soz konusu olamaz.fakat insanlarin birçoğu kisa surede zengin olma gudusunde oldugundan bu realiteye ket vururlar. dolayisiyla herkesin sahip olduğu bir avantaji kullanarak zengin olmak cok daha yaratici bir fikir bulunmadıkça mumkun değildir.
196 entry daha
hesabın var mı? giriş yap