4 entry daha
  • anlam yüklemeyin denilemeyecek kadar derin bir anlamı olan centiktir.

    kara kuvvetlerinin logosunda bulunan kuruluş tarihi mete han'ın tahta gecisidir. halbuki hun devletini mete han değil babası teoman kurmuştur. kara kuvvetlerinin mete han'i baz almasının sebebi:

    1) düzenli orduyu kurması

    2) metehanin babası teoman in çinli olan eşi yenişi'nin tahta mete han in geçmesi yerine kendi oğlunu geçirme çabasından sonra mete han'i pusuya düşürmesi ve mete han'ın hem bundan kurtulup hem de babasını da öldürerek türk toresini devam ettirmesidir. türk töresine göre tahta geçen kişi safkan türk anne babadan olmalıdır. mete han türk toresinin devamını sağlamış ve türklerde devletin aileden önce gelmesinin sembolü olmustur.

    mete han ise bunu kendisine koşulsuz biat eden sadık ordusu sayesinde başarmıştır. mete han'ın en büyük icadı ıslık çalan oktur. bu ok arkasındaki çentik ve hava girişi sayesinde havadayken ses çıkarır. mete han ordusuna der ki ben bu oku nereye atarsam sorgulamadan siz de atasiniz. nitekim babasını da bu sayede öldürmüş ve ordusu okun sesinin geldiği yeri sorgulamadan ateş altına almıştır. yine türklerde ki emir komuta zincirinin sembolü mete handır.

    chp nin bu oku da türk töresine yapılan şahane bir atiftir. bu çentigin ortadaki en belirgin ve en uzun okta bulunması ise tesadüf değildir.

    hasılı kelam küçük bir çentik bazen çok büyük bir anlam ifade edebilir. anlam yüklemeyin tasarımla alakalı demek sizin cahilliginizdir.
9 entry daha
hesabın var mı? giriş yap