5 entry daha
  • http://vatanpartisi.org.tr/…-la-neden-gorustu-10876

    perinçek, ne zaman türkiye’yi savunan bir meseleyi kamuoyu önüne getirse, ne zaman abd emperyalizminin planlarını bozsa, apo ile görüşme fotoğrafları basında boy gösterir. bu görüntüler, son on yılda en çok yayımlanan fotoğraf ünvanını kazanmış bulunuyor.

    perinçek, 1989 ekim ayında ve 1991 nisan ayında abdullah öcalan ile iki kez görüştü. perinçek, o zaman vatan partisi genel başkanı değil, 2000’e doğru dergisinin genel yayın yönetmeni idi. türkiye’nin hemen hemen bütün önde gelen gazetecileri, güneri cıvaoğlu, fatih altaylı, hasan cemal, mehmet ali birand, cengiz çandar ve diğerleri de, apo ile görüşmeler yaptılar. en son mit müsteşarı emre taner’in apo ile görüşmesi basına yansıdı (hürriyet, ….2005).

    apo görüşmesinin 2000'e doğru’da yayınlanması üzerine açılan ceza davalarında, iki ayrı aklama kararı ve bir takipsizlik kararı verilmiştir. (istanbul 2 nolu dgm’nin, 27. 6. 1990 tarih, e 1989/277, k 1990/148 ve 4.12.1991 tarih, e 1991/216, k 1991/454 tarihli kararları ile istanbul cumhuriyet başsavcılığı’nın hazırlık 1997/1777, k 1997/237 sayılı takipsizlik kararı)

    1991 genel seçimlerinde erdal inönü-deniz baykal’ın yönetimindeki shp, pkk ile seçim ittifakı yaptı. ama hiç kimse bu konuda bir kampanya yürütmedi; yürütmez. çünkü o ittifak, abd merkezli sistemin içindeydi. bu ittifakın içine 1991 seçiminde doğu perinçek’in genel başkanı olduğu sosyalist parti’yi de katmak istediler. ancak doğu perinçek bunu reddetti.

    özetle perinçek, abd’nin yeni dünya düzeni projesiyle bölgemizde milliyetleri ve mezhepleri birbirine düşürmek istedikleri koşullarda, türkiye’nin ve halkın birliğine hizmet eden bir çaba gösterdi. abdullah öcalan, yakalandıktan sonra verdiği ifadede görüşmeyi şöyle özetledi: perinçek, bize abd’nin ve avrupa’nın peşinden gitmeyin. bu yoldan bir yere varamazsınız. pkk’yi dağıtın, türkiye’nin bütünlüğü içinde yer alın telkinlerinde bulundu (apo’nun ifadeleri ve hürriyet, 18 mart 1999).

    sistemin istihbarat servislerinin ve gazetecilerinin apo ile görüşmesine ses çıkaran yok. ama batı işbirlikçisi sistemin denetimi dışında, türkiye için, türkiye halkı için, görüşme yapılınca, yıllardır sistemin bütün güçleri seferber edilerek kapsamlı bir propaganda kampanyası yürütülüyor. görülüyor ki, bir tek doğu perinçek’in görüşmesi, abd merkezli sistemi rahatsız etmiş. süpernato merkezli psikolojik savaşın boyutları, doğu perinçek’in mücadelesinin etkisini ve büyüklüğünü gösterir.
28 entry daha
hesabın var mı? giriş yap