36 entry daha
  • fenetilamin grubundan halüsinojen bir alkaloiddir.

    önceleri akıl hastalıkları uzmanları, hastalarının bakış açısına sahip olabilmek umuduyla meskalin alırlarmış. uygun miktarlarda alınan meskalin, bilincin niteliğini derinden değiştiriyor ve huxley'in* deyimiyle bir farmakoloğun deposunda bulunan diğer herhangi bir maddeden daha az zarar veriyor.

    ilkel dinler, meksika yerlileri ve güney batı amerika'nın meskalin ile yakın hukuku çok eskilere dayanıyor, hatta iş kaktüsü ilahlaştırma boyutuna kadar varıyor.

    meskalin ile adrenalinin kimyasal bileşimleri arasındaki benzerlik, farklı araştırmalara ışık tutuyor ve çavdar mahmuzundan elde edilen liserjik asid (bildiğimiz lsd) ile biyokimyasal akrabalığı ortaya çıkıyor.

    "renklerin daha parlak ve daha saf, ancak daha yumuşak bir ahenk içinde" olduğu kocaman bir dünya meskalin.

    son olarak da george russell'dan alıntı yaparak bitiriyorum entry'mi;

    “deniz kıyısında oturmuş, bir şeyi hararetle kanıtlamaya çalışan bir arkadaşımı yarım kulakla dinliyordum.

    bilincinde olmadan avucumdaki ince kum tabakasına bakıyordum, birden her küçük tanenin olağanüstü güzelliğini farkettim; her parçacık diğerlerinden farklıydı ve mükemmel bir geometrik örneğe göre yapılmıştı, keskin açılarıyla, her açıdan yansıyan parlak ışık huzmeleriyle, birer gökkuşağı gibi parlayan minicik kristalleriyle…

    ışık huzmeleri birbirlerini çapraz olarak kesiyor ve öyle müthiş desenler oluşturuyorlardı ki beni soluksuz bırakıyorlardı.

    sonra birden, bilincim içeriden aydınlandı ve canlı bir biçimde bütün evrenin, ne kadar donuk ve cansız görünürlerse görünsünler bu yoğun ve can alıcı güzelliklerle dolu parçacıklardan oluştuğunu gördüm.

    bir veya iki saniye boyunca bütün dünya tek bir harika parlaklık olarak göründü.

    söndüğünde, içimde daha sonra hiç unutmadığım bir şey bıraktı, çevremizdeki en küçük toz zerreciğine kadar gizlenmiş güzellikler konusunda beni sürekli uyaran bir şey.”

    (bkz: lsd)
    (bkz: peyote)
    (bkz: çavdar mahmuzu)
10 entry daha
hesabın var mı? giriş yap