• (bkz: raci şaşmaz)

    https://youtu.be/w58yok8zk90

    fikirtepe kentsel dönüşüm temalı yeni dizi serisi ortamlara düşmüş izleyin izlettirin ki yeni tosunlar türemesin yüzlerce ailenin mağduriyetleri geç olmadan giderilsin.

    ailemde de mağdurlardan biri mevcut, ruhsat çıktı yalanı ve bu kişinin tanınmışlığı, güvenilirliği ön plana sürülerek iki projeden 330 a yakın daire satılıyor. insanlar daire alıyorum ümidiyle sözleşme ile bir buçuk yıldır milyonlarca ödeme yapıyor, senetleri cirolanıp üçüncü firmalara verilmiş, şirket mali sıkıntımız var diyerek zaman kazanırken, bu sırada videoda anlatıldığı gibi şirketin içi boşaltılıyor ve şirkette de tüzel kişi bırakılmıyor. ruhsatı dahi çıkmamış dairelerin mecburen ödemelerine mağdurlar devam ediyorlar ta ki tüketici mahkemesi tedbir koyana kadar.

    kentsel dönüşüm projesi diye insanlar güvenip dahil oluyor bu projelere ve halen kiptaş ya da bakanlık devreye girse bu projeler tamamlansa zararsız çıkabilecek durumda ama projeyi yapacağız diyerek bakanlığı da devreye sokturmamakta bu ekip, belki de ohal bitince iflas verip tamamen sıyrılacaklar. mağdurların önceliği bu işe çevre ve şehircilik bakanlığının el atması ve bu yapılanları da malum kişinin yanına kar bırakılmaması.

    konu hakkında mağdurlar kamuoyu oluşturma çabasında ancak basına intikal ettiremiyorlar bu konuyu çünkü kimse yaz(dırıl)mıyor ilgilen(diril)miyor. benden buraya yazmamı rica ettiler.

    evleri yıkılıp harfiyat yapılıp bırakılan arsa sahipleri, borç yüküne girip ev aldım zannederek birkimini buraya dökmüş yüzlerce kişi. 600 milyon tl ye yakın bu para ne oldu? borsa da bu kişinin satın aldığı holding yoksa bu insanların parası mı? kafalarda binlerce soru, ama bir gerçek var ki ortada binlerce kişi bu olaydan mağdur, çığlıkları duyulsun diye çaba içindeler.

    ne hale geldik dostlar, isteyen istediği gibi at koşturuyor, bu kafayla daha çok çiftlikbank ve benzeri olaylara şahit olacağız. hukuki yollardan tek yapabileceği bu kişilerin içi boşaltılmış şirketlere haciz davası açmak mı olacak? bu mudur hukuk devleti. illaki birileri kaçınca mı uyanacağız, önlem almak bir yana (olsa bunları konuşmuyor olurduk), gözle görülene de mi müdahale edilemeyen, edilmeyen bir sistem oluştu. ne zorlukla kazanılan bu birikimler bu kadar kolay zaptedilememeli, çalınamamalı. artık kime güvenip de iş yapacağız.

    twitter da sesleri çıktığınca yetkililere sesleniyorlar duyan yok. ben de buraya taşımak istedim durumu. belki bir gören duyan olur bir kelebek etkisi ümidiyle.

    https://twitter.com/hashtag/panaevimiver?s=09

    http://panamagdurlari.com/

    edit : yazım yanlışı
2 entry daha
hesabın var mı? giriş yap