26 entry daha
  • hatay'ın büyük beldelerinden biri olan serinyol'da bulunan fakat bir süredir kapalı olan, daha doğrusu artık türk ordusuna değil de eğit donat kapsamında özgür suriye ordusu adlı .......lere (noktaları siz doldurun) tahsis edilen eğitim alayı.

    türkiye cumhuriyeti'nin doğu, güneydoğu ve sınır illerine asker göndermede lokomotif alaylardan biri olan bu koca eğitim birliği kapanıyor ve dünya üzerinde illegal bir silahlı örgüt olarak görülen ne olduğu belirsiz paralı bir sürüye eğitim yeri olarak veriliyor. hatta duyduğum kadarıyla eğitimi de bizim türk komutanlar veriyor.

    milliyetçiyim, vatanseverim diye geçinen gereksizler nerede acaba? muhtemelen türk solcularına bok atma derdindedirler şimdi. bu ülkücüler böyle durumlarla ilgilenmektense, sistemi ve ülkede olan çarpıklıkları eleştiren insanlara "hain" demekten başka bir şey bildikleri yok. bu nedenle bu olanlara sessiz kalmalarına şaşırmıyorum.

    ayrıca bu alayın bulunduğu yerin yakınlarında bulunan devlete bağlı büyük bir öğrenci yurdu da kalın ve uzun duvarlarla örülüp gene bu öso adlı örgüte pansiyon olarak kapatıldı. canım memleketimde artık kimin ne olduğu, kimin dost kimin düşman olduğu belli değil. gerçekten üzgünüm.

    gerçekten ne desem gg. neyse ben susuyorum ama tarih bugünleri elbette yazıyor.

    edit: aklıma gelmişken bir ekmele yapmak istedim. antakya'da 5000 civarında bir askeri barındıran kocaman bir alaydı bu. her haftasonu antakya çarşısı ve gezilecek civar muhitler askerden geçilmezdi. doğal olarak küçük esnaf hayat bulurdu. teslim olan ve dağıtıma çıkacak olan askerlerden dolayı da yılın belli başlı tarihlerinde ortalama 6-8 defa ülkenin her yerinden kitleler halinde aileler gelir ve birkaç günlüğüne de olsa yerli turist olarak şehri canlandırırlardı. tabi sıradan günlerde de asker akrabalarını görmeye gelen ziyaretçiler de oluyordu onları hesaba katmıyorum bile. bunlar belki küçük ayrıntılar gibi görünebilir ama aslında bir şehrin ekonomisinin canlanması için çok büyük etkenler. en azından küçük esnafa doğrudan katkısı oluyordu bu tip şeylerin.

    neyse ya, bunlara gerek yok önemli olan öso!
13 entry daha
hesabın var mı? giriş yap